Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turizam cvjeta

Stigle dobre vijesti: Čeka li nas godina za pamćenje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porezna uprave priopćila je da je Hrvatska od turizma u prva četiri mjeseca ove godine zaradila 211 posto više nego lani.

Dobre vijesti stižu iz turizma. Porezna uprave priopćila je da je Hrvatska od turizma u prva četiri mjeseca ove godine zaradila čak 21 posto više nego lani. I to nije sve. Turizam je ove godine zaposlio više ljudi nego prošle godine.

Kristina je jedna od 22.116 novozaposlenih osoba u turizmu. Sretna je što je odmah nakon školovanja uspjela pronaći posao.

'Vrlo sam rano počela radit, to je još bilo 01.04. u hotelu i bit ću cijelu sezonu', kaže Kristina. U odnosu na proteklu godinu broj novozaposlenih povećao se za gotovo 13%. Najviše je konobara. Slijede ih kuhari i sobarice.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Rovinj susret s hrvatskim turizmom Talijan došao provjeriti jesu li u Hrvatskoj poludjeli pa ostao šokiran: "Možemo prihvatiti da su trešnje 20, a kuglica sladoleda 3 i pol eura, ali, molim vas, otvorite nam vrata!"

'Uglavnom da, sretna sam da mogu barem imati svoj život', kaže Kristina.

Turizam cvjeta. Raste broj dolazaka i noćenja. Rastu i prihodi. Rovinj koji i ove godine želi zadržati titulu rekordera već sad bilježi bolje brojke od lanjskih.

'Evo mi danas, odnosno cijeli ovaj sad 6. mjesec bilježimo po pet tisuća gostiju dnevno više nego prošle godine i približavamo se ostvarenju 500 tisuća noćenja već sad u ovom periodu', kaže Odete Sapač, direktorica TZ Rovinj.

HZZ: U prvih pet mjeseci zaposleno najviše konobara i kuhara

Od smještaja stiže najveći prihod. I to hotela. No rast se osjeti i u odmaralištima, kampovima i restoranima.

'Dobro smo krenuli ove godine ja se nadam da ćemo tako i nastavit u nastavku sezone', kaže Dragan Ružić, direktor hotela i restorana.

A sve je to rezultat odlične ponude. Svakodnevnih malih i barem jednom tjedno značajnijih, većih događaja. Turiste privlači i sve što oko sebe vide.

Što ih to privlači? Broj Korejaca u Zadru porastao za vrtoglavih 894 posto!

'Lijepe plaže, vino i hrana', kaže Jessica iz SAD-a.

'I taj pogled, pa povijest, s jedne strane suvremena.. iza ovih zidova stara jezgra, očaravajuće..', kaže Justin iz SAD-a.

'Nema što me ne oduševljava. Raj na uzemlji', riječi su Roberta iz Njemačke.

I dok je zadovoljnih gostiju, neće manjkat ni zadovoljavajućih rezultata. Ovo bi mogla biti godina za pamćenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene