Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sastanka u Vladi

Stier o uhićenju pripadnika HVO-a: "Koordiniramo korake sa saveznicima u EU i NATO-u"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vladi je danas održan sastanak povodom uhićenja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Orašju.

Sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem su  između ostalih prisustvovali i ministri Davor Ivo Stier i Damir Krstičević.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes" Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier obratio se javnosti vezano za uhićenja desetorice pripadnika HVO-a.

"Već će se sutra na sjednici vlade donijeti formalna odluka o ponovnom pokretanju savjeta za suradnju sa međunarodnim sudovima. Važno je da sve nadležne insitucije u hrvatskoj državi budu koordinirane, isto tako je važno da se rasvijetli i da se ustavnove sve činjenice u suradnji institucija RH sa drugim institucijama susjednih država kada je u pitanju kolanje, odnosno uvid u klasificiranu dokumentaciju koja se dogodila prije stupanja na dužnost ove hrvatske vlade. Koordiniramo sada s našim saveznicima u NATO i EU buduće korake. U politici prema BIH a na temelju naše politike potpore euroatlantskog puta BIH osiguranja ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda pa tako i hrvatskog naroda", kazao je Stier.

Poručio je kako bez Hrvata u BiH nema niti BiH niti europskog puta BiH.

"Isto tako je jasno da bi bez europskog puta BIH ugrožen bio i opstanak Hrvata u BiH. Svaki zločin mora biti kažnjen, ali isto tako se pravosuđe ne smije ispolitizirati. Da nema mjesta za manipulaciju sa pravosuđem", kazao je Stier.

Višesatnom sastanku prisustvovali su i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, ravnatelj SOA-e Daniel Markić te ministar pravosuđa Ante Šprlje koji nisu davali izjave.

Orepić, Cvitan i Šprlje tek su kratko poručili kako će se o zaključcima sa sastanka očitovati na sjednici Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene