455736
455736
455736
455736
455736

Stier o uhićenju pripadnika HVO-a: "Koordiniramo korake sa saveznicima u EU i NATO-u"

  • , 02.11.2016., 18:32
  • Autor:
  • komentara

U Vladi je danas održan sastanak povodom uhićenja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Orašju.

 
 
 
 
Stier o uhićenju pripadnika HVO-a (Video: Dnevnik Nove TV)
Stier o uhićenju pripadnika HVO-a (Video: Dnevnik Nove TV)

Sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem su  između ostalih prisustvovali i ministri Davor Ivo Stier i Damir Krstičević.

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier obratio se javnosti vezano za uhićenja desetorice pripadnika HVO-a.

"Već će se sutra na sjednici vlade donijeti formalna odluka o ponovnom pokretanju savjeta za suradnju sa međunarodnim sudovima. Važno je da sve nadležne insitucije u hrvatskoj državi budu koordinirane, isto tako je važno da se rasvijetli i da se ustavnove sve činjenice u suradnji institucija RH sa drugim institucijama susjednih država kada je u pitanju kolanje, odnosno uvid u klasificiranu dokumentaciju koja se dogodila prije stupanja na dužnost ove hrvatske vlade. Koordiniramo sada s našim saveznicima u NATO i EU buduće korake. U politici prema BIH a na temelju naše politike potpore euroatlantskog puta BIH osiguranja ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda pa tako i hrvatskog naroda", kazao je Stier.

Poručio je kako bez Hrvata u BiH nema niti BiH niti europskog puta BiH.

"Isto tako je jasno da bi bez europskog puta BIH ugrožen bio i opstanak Hrvata u BiH. Svaki zločin mora biti kažnjen, ali isto tako se pravosuđe ne smije ispolitizirati. Da nema mjesta za manipulaciju sa pravosuđem", kazao je Stier.

Višesatnom sastanku prisustvovali su i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, ravnatelj SOA-e Daniel Markić te ministar pravosuđa Ante Šprlje koji nisu davali izjave.

Orepić, Cvitan i Šprlje tek su kratko poručili kako će se o zaključcima sa sastanka očitovati na sjednici Vlade.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se