Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici ostali šokirani

Stephanie obavila pregled kod dr. Frima, prva operacija u srijedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malena Zadranka Stephanie Milda, koja boluje od iznimno rijetke bolesti, dobila je prvu dijagnozu u SAD-u i počelo je njezino liječenje.

Djevojčica je, novcem prikupljenim velikodušnim donacijama u domovini, prije tri dana s roditeljima u Chicago na operaciju glave.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje"

>> Malena Stephanie otputovala u SAD na operaciju

'Stephanie je jučer provela čak 6 sati na pregledu kod dr. Frima u Chicagu. Ovaj svjetski poznati stručnjak za bolest Arnold Chiari malformacije - ACM, ostao je šokiran pregledavši dokumentaciju i nalaze magnetske rezonance iz Hrvatske. Svojim stručnim mišljenjem samo je potvrdio postojeće sumnje, liječnici u Zagrebu nisu napravili ništa.

Iz tog razloga Stephanie će tokom današnjeg dana ili u ponedjeljak, otići na magnetsku rezonancu glave i kralježnice, a u srijedu, 03. listopada u 13 sati po lokalnom vremenu (20 sati po našem srednje europskom vremenu) biti će podvrgnuta prvom zahvatu, operaciji ACM-a', stoji u priopćenju voditelja PR kampanje 'Samo želim biti zdrava', koja prikuplja donacije za 5-godišnju Stephanie.

Na temelju tog zahvata liječnički tim u Chicagu odlučiti će o daljnjim potrebitim zahvatima za potpuno uklanjanje ovog sindroma. Prema riječima roditelja čeka ih dugi put ka izlječenju Stephanie, ali im je ipak malo lakše jer su u dobrim rukama i imaju veliko povjerenje u tim dr. Frima, stoji u zaključku priopćenja.

Posljednjih tjedana održane su brojne humanitarne akcije prikupljanja novca, a doniranju su se pridružile i poznate osobe poput nogometaša Marija Mandžukića i Luke Modrića. Naposljetku je prikupljeno oko 2.580.000 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene