Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Štefan Fuele od Srbije traži da odobri veliku kvotu uvoza cigareta iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski pregovarači, pod pritiskom domaće duhanske industrije, nisu pristali odobriti posebnu kvotu za uvoz cigareta u Srbiju.

Kako doznaje beogradski Blic, za današnjeg posjeta Beogradu, povjerenik za proširenje EU, Štefan Fuele, od srpskog premijera Ivice Dačića i prvog potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića, zatražit će da Srbija, iako je Hrvatska ušla u EU, omogući prodaju hrvatskih cigareta u Srbiji prema povoljnijim uvjetima kakvi su bili do 1. srpnja, kada je bila članica CEFTA sprazuma.

>> POSKUPJELE cigarete, do 2017. cijena će se povećati do 30 kuna!

'Štefan Fule će od službenog Beograda zatražiti da odobri kvotu za uvoz cigareta iz Europske unije u količini od 1.625 tona godišnje prema carinskim stopama koje su više nego tri puta niže od regularne carine pri uvozu iz EU. Ova količina čini prosječnu prodaju hrvatskih cigareta u Srbiji u posljednje tri godine. To će se ozakoniti kroz potpisivanje protokola koji bi postao sastavni dio Prijelaznog trgovinskog sporazuma između EU i Srbije', pojasnio je izvor Blica.

Ovakav zahtjev je posljedica neuspjelih pregovora EU i Srbije o mogućnostima povoljnijeg izvoza Tvornice duhana Rovinj na tržište Srbije nakon ulaska Hrvatske u EU. Srpski pregovarači, pod pritiskom domaće duhanske industrije, nisu pristali odobriti posebnu kvotu za uvoz cigareta u Srbiju. (Agencija: VLM)

Pročitajte i ovo Ročnici, ilustracija Veliko istraživanje Većina Europljana želi jaču industriju naoružanja: Objavljeno koji su prioriteti stanovnika EU-a Ilustracija putnički i teretni vlak Sudar dva vlaka u Beogradu: Ima više ozlijeđenih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene