Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica GSV-a

'Stečajni postupak Jadrankamena trebao bi se osporiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon je održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća koja je prije 10 dana bila odgođena.

Time je ponovno aktualizirana i u prvi plan stavljena tema Jadrankamena. Iako su na prvoj sjednici sindikalci odbili doći, nakon rasprave o toj točki danas su poručili da su zadovoljni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjednica u podne GSV o mjerama aktivne politike zapošljavanja i CETA-i Slika nije dostupna Ne odustaju "Minimalna plaća mora iznositi bar 50 posto prosječne"

'Resorni ministar Ostojić razgovarao je s nama, ispričao se, obrazložio intervenciju policije na zahtjev Trgovačkog suda, a sadašnji stečajni upravitelj dao je ostavku i to su sve okolnosti zbog kojih se mogla održati ova sjednica', poručio je predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević, naglasivši kako se čeka odluka trgovačkog suda o otvorenom stečajnom postupku Jadrankamena.

>> Jadrankamen sutra dobiva novog stečajnog upravitelja

'Stečajni postupak trebao bi se osporiti jer 63 dana blokiranih računa nije opravdan razlog za pokretanje stečajnog postupka', rekao je Matijašević. Poručio je da će biti zadovoljan ukoliko Visoki trgovački sud usvoji predstavku sindikata što bi značilo da nema stečajnog postupka i da većinski vjerovnici mogu imenovati krizni menadžment.

Zadovoljstvo neće biti umanjeno ukoliko sud odbije njihovu predstavku, a ostane obećanje da će se s novom stečajnom upraviteljicom moći dogovarati i razgovarati kako i na koji način će se ići u izradu stečajnog plana. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene