Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema smisla ići glavom kroz zid'

Jadrankamen sutra dobiva novog stečajnog upravitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budućnost Jadrankamena krojit će Vlada, sudovi, ali i Državno odvjetništvo.

Nova TV prva je doznala da se provode dvije istrage o sumnjivim poslovima tvrtke Brune Orešara, a sindikalni vođa Tonči Drpić potvrdio nam je da je i on pozvan na ispitivanje u DORH kao svjedok. Sutra bi trebao biti određen i novi stečajni upravitelj jer je dosadašnji Ivo Bućan dao ostavku zbog sastanka sindikalca Drpića s ministrom policije Rankom Ostojićem.

Pročitajte i ovo Tvornice Revije - 1 Slučaj šibenske Revije Tvrtka u stečaju, radnice ostale bez osam plaća, ali je zato stečajni upravitelj isplaćen: "Ostala sam bez riječi..." Slika nije dostupna Radnici jedva preživljavaju Tvrtke nakon Brune Orešara...

'O tome vam ne mogu puno govoriti jer je istraga tajna, međutim, započeo sam davati taj iskaz koji će trajati danima jer toga puno ima', rekao je Drpić. Razgovarao je Drpić o kriminalu u Jadrankamenu i s ministrom policije Rankom Ostojićem. Međusobne uvrede zbog nedavne policijske intervencije na Braču zaboravljene su.

>> Ranko Ostojić: Pogriješio sam komunicirajući s Drpićem preko Facebooka

'Ja sam to rekao, ispričao sam se i mislim da sam pogriješio', rekao je Ostojić. 'To je bio jedan ugodan razgovor i mi smo izgladili naše nesporazume', izjavio je Drpić. Stečajni upravitelj Ivo Bućan, sastanak Drpić - Ostojić doživio je, kaže, kao još jednu od sindikalnih opstrukcija da pošteno odradi svoj posao.

'I onda sam vidio da to nema smisla, da idem glavom kroz zid, pa sam svojom ostavkom omogućio da netko drugi dođe pa da nastavi gdje sam ja stao pa se nadam da će to pridonijeti da se stečaj Jadrankamena uspješno završi', rekao je Bućan.

>> Zašto je kaznena prijava protiv Brune Orešara u ladici stajala 12 godina?

'U tim razgovorima nije bilo riječi o mješanju u pravosuđe ili u njihove odluke, prema tome, ne bih ulazio u motive zašto to netko kaže, ali odbijam da je to razlog', istaknuo je Ostojić.

Vlada smatra da Jadrankamen ima budućnost pa će se idući tjedan na gospodarsko-socijalnom vijeću tražiti rješenje. Sud bi sutra trebao imenovati novog stečajnog upravitelja. Radnici se nadaju samo privremeno, jer su vjerovnici među kojima je i država spremni na dogovor. A pitanje eventualnog kriminala i budućeg vlasništva nad Jadrankamenom nakon ulice rješavat će očito i sudovi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene