Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako smo kavopije

Starbucks izbjegava Hrvatsku jer smo 'sjedilačka nacija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Megapopularni lanac kave za van, Starbucks koji uspješno posluje u 55 zemalja, smatra da Hrvatsku ipak ne bi preživio.

Iako smo veliki kavopije, kavu pijemo četiri sata u tjednu, procijenili su da smo sjedilačka nacija koja baš ne voli svoju kavu nosati naokolo. 'Najbolje sjedneš i zapališ cigaretu, chill out i to je to,' rekao je Kristijan. Kao prvo, internacionalnoj kafeteriji zamjeraju dizajn čaše. 'Jednostavno mi se ne sviđa piti kavu kroz onu malu rupicu na poklopcu,' rekla je Ana. Kao drugo, veliki su protivnici plastike i zagađivanja okoliša.

'Okus keramike je drugačiji, plastika je drugo i ono bitno je neuređeni prostor za odlaganje plastike i papira,' kažu. Kao treće, zapravo uopće ne vole kavu. 'Ovo ja pijem ne zato što volim kavu nego zato što moram platiti sjedalicu i čekam društvo. Inače meni kava kao kava ništa ne znači,' rekao je Petar.

'Čovjek se izventilira, kaže što mu je na duši, pri tome uglavnom manje čuje ovog drugog što mu hoće reći, kaže ono što on ima za reći i već je lakše,' rekao je psihoterapeut Milan Košuta. Čemu i kome onda služi kava za van? 'Pa za posao, ljudi koji ne stignu popiti kavu onda je za van uzmu,' rekao je konobar Zlatko. Europljani s njom žure na posao svako jutro. Pa iako su i Hrvati veliki radnici i rade 15 minuta duže na dan od Europljana, njima se nikamo ne žuri. I sve uvijek stignu u radnom vremenu, čak i na miru popiti kavu.

Pročitajte i ovo Kava puna insekata, ilustracija Drama u zračnoj luci Popila kavu i završila na intenzivnoj njezi: Doktori joj se satima borili za život Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 3 Samo opušteno Uhvatile ih kamere: Josipa Pleslić ispijala kavu s Milenkom Bašićem, suoptuženikom u aferi Vjetroelektrane

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene