Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nitko ništa ne poduzima'

RAFINERIJA KAO PRVI SUSJED 'Ovo je neizdrživo! Ako otvoriš prozore, ugušiš se u kući'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Slavonskog Broda i dalje se guše u smradu i onečišćenom zraku. Više su desetaka puta zbog toga prosvjedovali i tražili pomoć od političara. Provjerili smo što za njih rade u Vladi, ali i skupo plaćeni zastupnici, koje su izabrali upravo Brođani.

Rafinerija kao prvi susjed i nije neka sreća. Brođani se godinama žale da ih truje. 'Imam i dijete bolesno u kući. Ovo je neizdrživo, a nitko ništa ne poduzima. Prozore ako otvoriš ugušiš se u kući', rekla je Ankica Blažević, stanovnica Slavonskog Broda.

Pročitajte i ovo Potres u BiH Još jedan Opet se zatreslo tlo u blizini Hrvatske, građani javljaju: “Bio je kratak, ali intenzivan“ Slika nije dostupna "sad je dobro" Dok se jednima smrknulo, drugima je svanulo: Stanovnici Slavonskog Broda konačno udišu čišći zrak

U Ministarstvu zaštite okoliša kažu da je prvi korak potpisivanje međudržavnog sporazuma s Bosnom i Hercegovinom.

'Mi očekujemo da će tijekom ovog mjeseca biti potpisivanje. No i nakon potpisivanja sporazuma, problem sa zrakom u Slavonskom Brodu neće nestati preko noći', kazala je pomoćnica ministra, Marija Šćulac Domac.

Političari dođu, obećaju i odu. I tako godinama. Među posljednjima bili su i Mostovi ministri.

'Ukoliko se utvrdi da postoje kaznena djela ili prekršaji, Republika Hrvatska zadržava sve mjere da se spriječi dovod sredstava u rafineriju Bosanski Brod', govorio je ministar pravosuđa, Ante Šprlje.

No, u utorak nam je ministar pravosuđa uskratio odgovor vodi li se ikakva istraga. Muk i od zastupnika, koje su izabrali građani Slavonskog Broda. Ili se ne javljaju ili su zauzeti sastancima. I tako cijeli dan. Većina saborskih zastupnika iz Slavonskog Broda nije odgovorila na naše pitanje što rade za sugrađane, koji su ih izabrali u Sabor.

Tihomir Jakovina jedini je stao pred našu kameru. Kao član Vlade, tvrdi, lobirao je za rješenje problema. Kao zastupnik, još se nije aktivirao.

'Ulagat ćemo u znanje, energiju i sve što je potrebno. 1.500 kuna paušala neće spasiti situaciju sa zagađenjem u Slavonskom Brodu, ali ako to bude potrebno stojimo i u tom smjeru na raspolaganju', kazao je Tihomir Jakovina.

Za Brođane pravi je smjer zatvorit ventile i zbogom. A za Vladu je diplomacija za sada prvi izbor.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene