Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Snašli se'

Reuters: Stanovnici blokiranih sela u Hrvatskoj po namirnice putuju konjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O snježnom nevremenu u Hrvatskoj izvijestila je i agencija Reuters kroz prilično zanimljiv pogled.

Ukoliko ste snimili zimske trenutke koji su na vas ostavili poseban dojam, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu, a mi ćemo najbolje objaviti.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

 

Na konju u grad, u potrazi za mlijekom, krenuo je otac dvomjesečnog djeteta, piše Reuters o snijegom okovanoj Hrvatskoj. Zbog obilnog snijega koji je odsjekao stotinjak sela od vanjskog svijeta, mladi otac kroz snijeg se mora probijati na konju. Njegovo selo, Radići jedno je od odsječenih mjesta.

Dok spasilačke službe pokušavaju doći do odsječenih mjesta, braća Jakša i Zoran Radić pronašli su vlastito rješenje – putovanje na konju.

>> HGSS na rubu snaga, lažni pozivi, intervencije i seoska tučnjava

Obitelj Radić iz istoimenog sela u blizini Zagvozda jučer su upregnuli svog konja na kojem su odjahali prema većem mjestu gdje su kupili potrebne namirnice za obitelj.

‘Njegova žena i dvomjesečno dijete su u selu. Nemaju više mlijeka za bebu. Pokušali smo u Zagvozdu, ali tamo nije bilo mlijeka, sada moramo u Imotski’, pojasnio je Jakša dok je ispraćao brata.

>> Ovako Hrvatska izgleda iz svemira!

Reuters nadalje piše kako je u Hrvatskoj dalmatinsko zaleđe najteže pogođeno snježnim nevremenom te da su spasioci uspjeli doći do nekih sela u subotu popodne, tek nakon što je vojska očistila putove. Izvijestili su i o ženi koja je rodila u kući kada do nje nitko nije mogao stići. Upute joj je, piše Reuters, davala babica iz obližnjeg mjesta putem telefona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene