Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije znao s kim ima posla

Knin: Iznajmio stan trostrukom ubojici, koji ga je pokušao zapaliti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radovan Senčar zario si je nož u srce želeći se ubiti da ne dopadne policiji u ruke, trenutno se oporavlja u kninskoj bolnici.

Prema informacijama iz policije, osuđeni ubojica supruge 1985. godine i vlastitih roditelja 1991., 53-godišnji Radovan Senčar prije dva mjeseca doselio se bivšem stanodavcu u stan u Žagroviću kod Knina.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Nakon što mu je stanodavac Milan Bradaš otkazao stan, Senčar je provalio u njega, demolirao stvari i namještaj, te naposljetku podmetnuo požar, zbog čega je policija, nakon Bradaševe prijave, za njim raspisala tjeralicu. Susret s dvojicom policajaca u subotu navečer za Senčara je završio umalo kobno, no, kako piše Slobodna Dalmacija, prebrodio je tešku krizu nakon operacije i stanje mu je bolje.

Masovni ubojica i desna ruka Pabla Escobara na slobodi

Senčar, rodom iz Čakovca, zario si je nož u srce želeći se ubiti da ne dopadne policiji u ruke, trenutno se oporavlja u kninskoj bolnici.

'Srećom imam lagan san, pa sam osjetio miris paljevine i uspio spasiti stvari i život. Senčar mi je postao sumnjiv i otkazao sam mu stan u kući do one u kojoj ja boravim još 4. kolovoza. Shvatio sam da je noću krišom ulazio gotovo mjesec dana, te sam ga 28. kolovoza zatekao u stanu i ponovio mu da tu više ne može biti. Sutradan u noći demolirao mi je stvari, podmetnuo požar i pobjegao', rekao je Bradaš za Slobodnu Dalmaciju.

Znao je da je njegov podstanar bivši kažnjenik, osuđen zbog napada na službenu osobu, no nije znao da taj napad nije bila čarka već nasrtaj nožem na policajca u Osijeku 2005., još jedno teško kazneno djelo, zbog čega je, prema neslužbenim podacima, sedam godina robijao u gospićkom zatvoru, da bi ove godine izišao na uvjetnu slobodu zbog dobrog vladanja.

Bradaš kaže da je u Senčara izgubio povjerenje kada je vidio da ga iz Knina posjećuju ljudi u stalnom sukobu sa zakonom. Ubrzo je doznao za pravu prirodu njegova napada na policajca i dugogodišnje robijanje, te mu odlučio otkazati stan.

'Kao grom iz vedra neba pogodila me cijela istina o Senčaru, s kojim sam gotovo pod istim krovom živio mjesec dana. O tome da je riječ o ubojici supruge i vlastitih roditelja obavijestio me sudac istražitelj na očevidu u mojoj kući, nakon što me bivši podstanar pokušao zapaliti. Mogu zaključiti jedino da sam dobro prošao!', kazao je Bradaš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene