Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje predsjednice Federacije BiH:

'Stanje u BiH neprihvatljivo je za Hrvate'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto koja je i dopredsjednica HDZ-a BiH upozorila je u razgovoru s hrvatskim veleposlanikom u BiH Tončijem Staničićem da je sadašnje stanje neprihvatljivo za Hrvate u BiH, priopćio je HDZ BiH.

'Sadašnje stanje u BiH je teško i neprihvatljivo za hrvatski narod a donošenje novog ustava BiH nakon listopadskih izbora neizbježno, jer će samo tako Hrvati ostvariti istinsku jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda', rekla je Krišto, prema priopćenju.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Dodala je da samo tako uređena BiH može biti na putu da postane dio Europe i svijeta. Prema priopćenju veleposlanik Staničić je kazao kako se trenutačna situacija u BiH žurno mora mijenjati te da će donošenje i provedba novog ustava otvoriti sasvim novo poglavlje za hrvatski narod u BiH.

Dodao je da je od posebne važnosti da na predstojeće opće izbore iziđe što veći broj Hrvata i glasuje za svoje predstavnike. Zbog toga je i RH pozvala sve Hrvate iz BiH koji žive u Hrvatskoj da se registriraju i glasuju na izborima 3. listopada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene