Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na trgu bana jelačića

Stanari evakuirani: Pogledajte što je ostalo nakon razornog potresa na jednoj od poznatijih zgrada u centru Zagreba

Zgrada na Trgu bana Jelačića znatno oštećena u potresu
Zgrada na Trgu bana Jelačića znatno oštećena u potresu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zgrada na Trgu bana Jelačića znatno oštećena u potresu Zgrada na Trgu bana Jelačića znatno oštećena u potresu Foto: DNEVNIK.hr Zgrada na Trgu bana Jelačića znatno oštećena u potresu Zgrada na Trgu bana Jelačića znatno oštećena u potresu Foto: DNEVNIK.hr +0 Zgrada na Trgu bana Jelačića znatno oštećena u potresu Galerija 1/3 >>
Zgrada na Trgu bana Jelačića pretrpjela je velika oštećenja u potresu koji je u nedjelju ujutro zatresao Zagreb. Stanari su evakuirani, a zgrada je opasna za stanovanje.

U snažnom potresu oštećena je i zgrada na samom Trgu bana Jelačića, poznata po natpisu Anić holding. 

Pročitajte i ovo Potres u Rakovici Zastrašujući prizor Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...” Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

Zgrada je nesigurna i opasna za stanovanje, a stanari su iz nje iseljeni. 

Na snimkama koje je napravio Andrija Jarak, reporter Dnevnika Nove TV, vide se velika oštećenja unutrašnjosti stanova. Gotovo da nema zida koji nije popucao, a dio stropova je srušen. 

U potresu jačine 5.5 prema Richteru, a nakon kojeg je uslijedilo nekoliko manjih potresa, ozlijeđeno je 11 osoba u Zagrebu, među kojima je i jedno dijete za čiji se život još uvijek bore liječnici. Još po tri osobe ozlijeđene su u Zagrebačkoj te u Krapinsko-zagorskoj županiji. 

Sve informacije o ponašanju za vrijeme i nakon potresa i to u vrijeme borbe protiv epidemije koronavirusa možete pratiti OVDJE

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene