Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iduće godine na prometnicama

VIDEO Hrvatski električni automobil glavna zvijezda izložbe inovacija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Domaća autoindustrija ima se čime pohvaliti, hrvatski električni automobil kreće u prodaju iduće godine. Riječ je o malom gradskom automobilu, koji će svojim luksuzom, ali i kvalitetom stati uz bok, jakoj konkurenciji. Predstavljen je na najvećem ovogodišnjem sajmu inovacija, koji je okupio više od 500 inovacija iz cijelog svijeta.

Hrvatski automobil na struju prepun je inovacija. 'Sve je na ekranima, kako bi putnik ili vozač sve mogao koristiti, imamo i tablet koji ima puno funkcija, može biti i ključ od vozila', kazao je Vjekoslav Majetić iz Dok-inga.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

Uz brojne elektroničke uređaje, pazilo se i na vozna svojstva. 'Automobil ima negdje oko 150 konja što mu dozvoljava da ima ubrzanje ispod 6 sekundi do 100 što je, znači, osjećaj dominacije u gradskoj vožnji', kazao je Majetić.

>>
Na zagrebačkom FER-u izumili uređaj s osjećajima!

Automobil domaćih inženjera, na prometnice će već iduće godine. Radit će se isključivo po narudžbi, a iduće godine, sigurnije ćemo i preko željezničkih prijelaza. Uspjeli smo jedan patent, koji je bio ideja, pretvoriti u stvarnost. To je, znači, prvi gumeni cestovno-željeznički prijelaz', kazao je inovator Slobodan Rajić.

Punjenje mobitela na tajvanski način. Mladi inovatori doskočili su dosadi čekanja autobusa. 'Možete puniti svoju bateriju dok čekate autobus, ali vidjeti i brojne informacije o gradu u kojem se nalazite', kazao je jedan inovator s Tajvana.

Ovogodišnja izložba srušila je sve rekorde, a Zagreb je postao inovatorski centar svijeta. '550 inovacija, imali smo 430, dakle Inova raste', kazao je Neven Marković iz Saveza inovatora Zagreb. S tim rastu i brojne poslovne prilike za domaće proizvođače.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene