Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7. rođendan

Sretan ti rođendan, dragi Dnevniče!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Šalković je našem portalu Dnevnik.hr, u svom osebujnom stilu, čestitao 7. rođendan!

Sretan ti sedmi rođendan, dragi moj dnevniče.hr. Tek sam te nedavno otkrio i zavolio, tek od nedavno u tebe zapisujem svoje mudrolije i sitnice koje možda nešto znače, a možda, onako na duge staze, zapravo ne znače ništa. Ali gušt mi je, ti si moj ispušni ventil, zapišem u tebe sve što me muči i stavim te pod jastuk. A onda noću, dok spavam, neki zločesti urednik te ukrade, pa objavi sve što sam u tebe zapisivao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Nema te crne vijesti koja će mi svijetlu vjeru do kraja izbiti iz pluća Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Nisam hejter, kontraš, nisam revolucionar, samo imam zdravu pamet

>>Dnevnik.hr slavi 7. rođendan: ZAVIRITE U NAŠU POVIJEST!

Navodno to onda može pročitati puno ljudi, ali ja ne bih znao, jer nisam provjeravao.

Sretan ti sedmi rođendan, dragi dnevniče.hr, drži kurs i ne mijenjaj smjer. Novinarstvo se, generalno, promijenilo, da ne kažem da polako klizi prema miloj materini.

Ja sam stara škola, jedan od onih zadnjih dinosaurusa koji jutro otvore s kavom i olovom na prstima. Novinarstvom se bavim punih 17 godina, i kada sam počinjao, portali nisu postojali, ozbiljni politički magazini su bili ozbiljni politički magazini, znalo se kakve novine moraš kupiti ako želiš čitati sve o svađi svekrve i snahe, žene nekog polu pjevača-polu fudbalera, znalo se kakve novine kupiti ako želiš pročitati vrhunski stih Sime Mraovića, a kakvo štivo kupuješ ako tragaš za cicama i guzicama.

Sve je to u zadnjih 17 godina otišlo u milu materinu. Cice i guzice su okupirale ozbiljne političke magazine, sve se pošemerilo, zaokrenulo, i više ne znaš tko pije, tko plaća, a tko kolegije vodi.

>>Danas slavimo rođendan zajedno! Evo kako!

PR agencije su preuzele zabavne rubrike, veliki oglašivači diktiraju sadržaj, crne sjene su se uvukle u redakcije, one najzeznutije sjene, korporacijske.

U međuvremenu sam prestao kupovati novine. Nije više imalo nikakvog smisla. Tko zna, možda mi je zapravo dojadilo to olovo na prstima.

Prebacio sam se na portale. Neki su bez plana i pameti, kao da ih je voda donijela, neki su dosadni, neki su previše tromi, neki imaju previše sadržaja, neki premalo.

A neki imaju smisla, pa sada imam novi način počinjanja jutra, uz kavu i smartphone.

Ti držiš kurs, dragi dnevniče.hr, ne mijenjaj ga, sretan ti rođendan. Neka taj urednik i dalje noću krade sve što sam zapisao u tebe, neka ljudi čitaju, nema veze… samo, molim te, ako novinarstvo jednom umre, nemoj mu biti jedan od grobara. Ostani kakav jesi, drži kurs i furaj ravno naprijed.
Sretan rođendan!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene