Obavijesti Video Pretražite Navigacija
između 50 i 60 ljudi

Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Emica Elvedji/Cropix
Srpska policija i carinici u nedjelju su čak šest sati na graničnom prijelazu Bajakovo držali hrvatske građane, 25 automobila s 50-60 putnika, kako bi ih pregledali.

Zbog takvog postupanja i maltretiranja, koje je očito potaknuto time što netom prije hrvatska policija nije pustila iz Hrvatske putnika u automobilu, 50-godišnjeg državljanina Srbije, koji je na glavi nosio kapu s nedopuštenim simbolom kojim se remeti red i mir na javnome mjestu, a bio je i pijan, hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je jučer prosvjednu notu Srbiji.

U nedjelju su na graničnom prijelazu Bajakovo, na srpskoj strani granice s Republikom Hrvatskom, srpski carinici i pripadnici Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala od 17 do 23 sata zadržali 25 automobila s hrvatskim tablicama u kojima je bilo između 50 i 60 hrvatskih državljanina, piše Večernji.

Jedan hrvatski državljanin na granici je čekao da mu se vozilo pregleda od 17 do 23 sata, a ostali su čekali između dva i tri sata ne bi li im nakon prve provjere došli dodatno pregledati vozila prije negoli ih puste na hrvatsku stranu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Četvero ozlijeđeno Jedna osoba poginula u eksploziji u tvornici u Srbiji. Sindikati: "Radnici rade u nesigurnim uvjetima"

Neslužbene, ali pouzdane informacije kažu da je šef smjene na srpskoj granici hrvatskom veleposlaniku Hidi Biščeviću u 20:30 rekao kako je sa strane stavljeno samo pet vozila s hrvatskim tablicama, i to radi povrata PDV-a. Upućeni kažu kako je to notorna neistina jer fotografije koje su poslali hrvatski državljani govore o najmanje 20 automobila zadržanih u tom istom trenutku.

Stoga je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u ponedjeljak odmah reagiralo poslavši prosvjednu notu Srbiji, piše Večernji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene