Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupili potpise za suspenziju

Spremni za 'bijeli štrajk': Komora im onemogućava ostvarivanje prava u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinske sestre i tehničari ističu kako im predstavnici Komore onemogućavaju ostvarivanje radnih prava u zemljama Europske unije.

Medicinske sestre i tehničari spremni su sa svojim zahtjevima u utorak stati pred ministra zdravlja. Tražit će hitno izdavanje potvrda s kojima mogu samostalno raditi u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije poznat datum Medicinske sestre i tehničari najavili ŠTRAJK! Slika nije dostupna Za Dnevnik Nove TV Ostojić: Otići će nam najbolji liječnici, ali ostaju njihovi učenici

Ističu kako im predstavnici Komore onemogućavaju ostvarivanje radnih prava u zemljama Europske unije. Bez dodatne dozvole, koju izdaje Komora, mogu raditi samo kao pomoćno osoblje, odnosno, nemaju dozvolu za samostalan rad u bolnicama. Ministru nose i 200 potpisa za suspenziju ovlasti Komore.

Jeste li među sretnicima koji rade neke od najsretnijih poslova na svijetu?

"Na kraju je ispalo da sestre koje su otišle van više nisu to, više nisu medicinske sestre koje mogu samostalno raditi, nego samo mogu raditi po nalogu sestara koje tamo imaju dozvolu što su protumačili u V. Britanija, Danskoj, Njemačkoj bilo gdje su otišle, da su one ustvari pomoćne sestre, ustvari njegovateljice", kazala je Gordana Miškulin, medicinska sestra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene