Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetila ih ekipa Nove TV

Oni su SPREMNI reagirati u svakom trenutku, upoznajte ih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska obalna straža i eskadrila ratnog zrakoplovstva spremna je reagirati u svakom trenutku. U to se uvjerila i ekipa Dnevnika Nove TV kada su piloti pomogli u prijevozu životno ugroženog pacijenta s Korčule.

Pacijent je morao hitno u Split. Riječ je bila o starijem gospodinu s Korčule kojem se razvijao endem pluća te je zbog toga bio životno ugrožen. 'Pacijent je spašen unutar zlatnog sata što nam je i cilj i zato smo ovdje', kazao je Stjepan Stepić, zapovjednik posade helikoptera.

Pročitajte i ovo Američka obalna straža spasila tri brodolomca nakon tjedan dana na pustom otoku. Tri brodolomca Nasukali se na pustom otoku: Hranili se samo jednom namirnicom, a evo što ih je spasilo Intervencija kod Gornjih Kusonja - 1 uspješna intervencija FOTO Akcija spašavanja: Osoba pala s prikolice na glavu

Oni rade 24 sata na dan, a ove su godine prevezli čak 486 pacijenata. Mnogima su spasili život u zadnji čas. 'Nema baš lijepih stvari kad su bolesnici tu, ali kad spasite život i porodi to je jedna od ljepših stvari', kazao je medicinski tehničar Dubravko Prkačin.

GSS-ovci spašavaju i u nemogućim situacijama i za to ne traže naknadu

O sigurnosti i redu na moru brine dvjestotinjak članova Obalne straže. Brod Andrija Mohorovičić vidi sve. 'Imamo aplikaciju koju smo dobili od ministarstva tako da neprekidno pratimo u realnom vremenu kompletno sve ribarske napore na cijelom području Jadrana', rekao je Marin Stošić, zapovjednik Obalne straže.

Iduće godine gradit će se novi brod za Obalnu stražu, a Divulje bi trebale dobiti međunarodni centar za obuku ronilaca. 'Ljudski potencijal je na izuzetno visokoj razini. Naša tehnika je malo starija i teško je održavati s obzirom na novčana sredstva, ali Vlada i Ministarstvo obrane poduzeli su korake da zadržimo sve elemente hrvatskog ratnog zrakoplovstva', kazao je Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Drago Lovrić.

Kad je riječ o idućoj godini, posade žele samo jedno - manje intervencija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene