Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepovoljne prilike

Spremite se: Nastavlja se 'pasja' vrućina i još jača sparina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas će biti vruće i sparno s temperaturama iznad 30 stupnjeva celzijusa.

Temperature koje nas čekaju do petka su otprilike 33 do 35 stupnjeva Celzijusovih, a onda ponovno i više od toga. Nestabilno sutrašnje vrijeme moglo bi donijeti pokoji pljusak, ali i sparinu koja će dodatno pojačavati osjećaj topline. Sparina posebno teško pada starijim osobama, tlakašima i ljudima koji pate od kroničnih bolesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordne temperature Svjedočili smo najtoplijem 17. lipnju otkako se mjere temperature Slika nije dostupna Temperature daleko iznad 30 Čekaju nas još nesnosnije vrućine, pridržavajte se savjeta liječnika

>> Znate li tko zarađuje po vrućinama?

Liječnici stoga i dalje ne preporučuju izbjegavanje izlaska na sunce tijekom najtoplijeg perioda dana, od 10 do 17 sati. Također, preporučuje se povećan unos vode, a alkohol i preslatki sokovi nisu dobrodošli. Biometeorološke prilike bit će razmjerno nepovoljne, a UV indeks visok.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo zdravlja i liječnici još jednom upozoravaju građane da temperatura u klimatiziranim prostorima smije biti tek nekoliko stupnjeva niža od vanjske, stoga pazite kako namještate klima uređaje. Od preniske temperature unos vode i mirovanje pametniji su izbor.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene