Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Drugo lice Sabora'

Šprem: Zastupnike će se ubuduće kažnjavati novčano!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora, Boris Šprem, u razgovoru za Dnevnik Nove TV izjavio je kako će se do ljeta vidjeti drugo lice Sabora.

Zastupnici će raditi pet dana u tjednu, javnost će biti uključena, a prvi put usvojio bi se i kodeks ponašanja. Predsjednik Šprem poručuje kako će se ubuduće zastupnike kažnjavati novčano.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

'Hrvatska mora ići na Kodeks ponašanja zastupnika u kojem se predviđaju kazne, kada se krše načela, određene kazne, kao što je javna opomena s objavljivanjem ne dobrog ponašanja zastupnika, jednako kao novčana kazna', kaže Šprem te dodaje da će zastupnici tada razmisliti hoće li zastupnici ponavljati svoje ispade.

>> HDZ: Najave izmjena saborskog Poslovnika udar su na demokraciju

Podsjetimo, najavu promjene Poslovnika komentirala je i najveća oporbena stranka HDZ.

Kazali su kako smatraju da najave izmjena saborskog Poslovnika vode sprječavanju govora zastupnika, a neprimjerenim ocjenjuju da ih najavljuju ministri u vladi ističući kako o tome jedino može raspravljati Predsjedništvo Sabora.

Takve najave, kazala je na konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru predsjednica stranke i saborskog Kluba HDZ-a Jadranka Kosor, možemo staviti u kontekst polakog, korak po korak, ali sigurnog urušavanja parlamentarne demokracije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene