Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepotizam na pomolu?

Sporni mailovi HNS-a: 'To nije nikakvo zapošljavanje, to je prosljeđivanje javno dostupne informacije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći problemi Hrvatske ipak su oni gospodarske prirode, pogotovo rastući broj nezaposlenih.

Tim je zanimljivija vijest kako je HNS, osim o otvorenim natječajima u ministarstvu gospodarstva, svoje članstvo obavještavao i o natječajima u Ministarstvu kulture. Doznaje to Večernji list. U obavijesti se tražila povratna informacija članova koji su se javili. Prvi put o tome se izjasnila i Vesna Pusić.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

>> Milanović o mailovima: To nije moj problem, ja nisam predsjednik HNS-a

Zapošljavanje po političkom ključu predsjednica HNS-a demantira. 'To nije nikakvo zapošljavanje, to je prosljeđivanje javno dostupne informacije', ističe šefica HNS-a Vesna Pusić. Za sada u dva HNS-ova ministarstva. U spornim dopisima članovima tražila se povratna informacija onih koji su se prijavili. 'Nemaju, nemaju nikakvu prednost, imaju obavijest', dodaje Pusić.

Pusić tvrdi da ni za što nije znala, ali i da sankcija neće biti. Predsjednik poručuje, takva praksa nije prihvatljiva. 'Nepotizam, stranački ili bilo koji nije dobar i mislim da i iz ove priče treba izvući pouku - svako mjesto u državnoj službi ili bilo gdje mora biti pod jednakim uvjetima, dostupno svima i to je načelo koje svi zajedno moramo braniti', smatra Predsjednik Ivo Josipović.

Koalicijski partner ne želi se miješati. Za premijera to nije problem o kojem treba razmišljati, pa tako i za ostale SDP-ove članove. Tek rijetki s konkretnim stavom. 'A nemušto je, politički neispravno i ljudski neispravno', kaže SDP-ov zastupnik Zlatko Komadina. 'Mislim da imaju pravo članovi, kao i svaki građani biti obavješteni, sve što ide preko toga nije prihvatljivo', dodaje SDP-ova Biljana Borzan.

Ne tako davna prošlost u SDPovim redovima pravi je primjer. Mirela Holy zbog svog je dopisa otišla s funkcije dok je Čačićev pokušaj kadroviranja svog čovjeka u Fond za zaštitu okolišta prošao bez sankcija. Vrh HNS-a i sada prebacuje odgovornost. 'U pravilu nitko ne odgovara u političkim strankama, valjda politika i oni koji su u politici moraju donijeti određene odluke u svojoj stranci', ističe Komadina.

U tom slučaju i javnost će manje sumnjati u poteze onih koje su izabrali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene