Obavijesti Video Pretražite Navigacija
200 radnika na prosvjedu

Spontani prosvjed zbog 72 otkaza u Rafineriji nafte Sisak, radnici prozvali i političare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 200 radnika Rafinerije nafte Sisak spontano se oko podneva okupilo ispred upravne zgrade rafinerije na prosvjedu zbog toga što su 72 radnika u proizvodnji dobili otkaze, a sa skupa su poručili političarima da MOL gasi rafineriju dok oni raspravljaju o podjeli funkcija.

"Mi smo za one iz Zagreba samo broj, njih ne zanimaju ljudske sudbine, nego ih zanima samo novac. U vrijeme dok sve rafinerije u svijetu vrlo dobro rade i ostvaruju profit, jedino mi imamo problema i žele nas ugasiti. Sada je jasan cilj MOL-a i Ininih mađarona. Obrazloženje uprave kako su otkazi u funkciji sugurnijeg rada postrojenja vrlo je prozirno. Nažalost, dok politika raspravlja o podjeli funkcija, MOL na mala vrata gasi sisačku rafineriju", rekao je koordinator Stožera za obranu Rafinerije i očuvanje radnih mjesta Predrag Sekulić i upozorio da će Hrvatska uskoro energetski ovisiti o Mađarskoj.

Pročitajte i ovo Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može" Tibilsij Uzavrela situacija Deseci tisuća ljudi na ulicama zbog zakona nadahnutog Kremljem: Oglasili se EU, SAD, UN...

Ina provodi organizacijske promjene u sisačkoj Rafineriji radi poboljšanja poslovanja

"Očito ćemo vrlo brzo biti energetski ovisni o Mađarskoj. Krajnje je vrijeme da se politika probudi. Ovdje su danas s nama trebali biti i sindikati iz središnjice, ali izgleda da ćemo i njih morati probuditi. Gospodi iz Zagreba poručujemo da nas se čuvaju, jer ovo nije kraj", rekao je Sekulić.

Okupljenima se obratilo još nekoliko radnika, a pošto skup nije bio prijavljen, nakon pola sata došli su službenici policije kako bi ispitali tko je organizator.

Zahvaljujući zauzimanju sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, koja je, kao i predstavnici nekih političkih stranaka, došla dati potporu Stožeru, emocije su se smirile i skup je završio bez incidenata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene