Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćena nada u život

Spojio ih Registar Zaklade Ana Rukavina: ''Čujemo se svakodnevno, dobili smo novog člana obitelji''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaklada Ana Rukavina do sada je vratila nadu u život 64 oboljele osobe. Sve zahvaljujući brojnim akcijama zbog kojih Registar dobrovoljnih darivatelja broji više od 52.000 ljudi. Upravo je registar spojio Damira i Hrvoja. Primatelja i donatora matičnih stanica.

2009. godine Damiru Kitoniću je dijagnosticirana akutna leukemija.

'Periodi su bili teški, lakši, svašta je toga bilo.. I svega i teških situacija. Znate da bolujete od takve bolesti i da vam nije svejedno', kaže Damir.

Pročitajte i ovo Makarska rivijera uz Zakladu Ana Rukavina - 1 "Rijetkost u današnje doba" Interes je i nakon 18 godina ogroman, darivatelji stajali u redovima: "Možemo nekome spasiti život, a nama tih 7 mililitara krvi ne znači ništa" Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 2 ''ŽELIM ŽIVOT'' ''Mi imamo najveću hrvatsku obitelj'', poručila je Marija Rukavina i zahvalila jednoj posebnoj djevojci

Te iste godine Hrvoje Butigan iz Vukovara upisao se u Registar dobrovoljnih darivatelja.

'Šator zaklade Ana Rukavina stigao je u Vukovar i supruga i ja smo šetali gradom i otišli smo se prijaviti u registar', prisjetio se Hrvoje.

Rad Zaklade Ana Rukavina možete podržati i pozivom na humanitarni broj 060 9000. Godinu dana poslije primio je poziv iz Zaklade. Rečeno mu je da jedan pacijent treba njegovu pomoć.

'To je bio šok i nevjerica, gdje su mene našli da od svih ljudi uđem u taj Registar, tj. da nekome odgovaraju moje stanice'.

A taj netko bio je upravo Damir. Nakon obavljene transplantacije jedino što je htio bilo je, kaže, upoznati svog novog brata.

'Nazvao sam ga odmah putem telefona, rekao sam da nema te riječi hvale što bih ja njemu zahvalio za to što je on učinio za mene, odnosno što mi je spasio život', priča Damir.

Nekoliko dana poslije su se i upoznali.

'Potekle su malo i suze radosnice, naravno. Čujemo se skoro svakodnevno, dobili smo novog člana obitelji'', priča Hrvoje.

Obitelj je bila velika podrška Juroslavu kada je 1990. doznao da boluje od akutne mijeloične leukemije.

'To je trenutak kada vam se u jednoj sekundi zavrte sve slike u životu, ja sam tada imao 37 godina', priča Juroslav Dragun.

Prošao je kemoterapiju. Uspio se izliječiti. Sada se rekreativno bavi s tri vrste sporta. Iako nije postojala kad je on obolio, kad god može, kaže, promovira Zakladu.

'Na svakoj trci je majica ''Želim život'' i kapa ''Želim Život'', kaže Juroslav. 

Jer veće želje od toga - ni nema!

Nova TV kao medijski partner i ove godine tradicionalno izravno prenosi humanitaran koncert "Želim život" koji organizira zajedno sa Zakladom Ana Rukavina, a koji će se emitirati u ponedjeljak, 19. prosinca, u 21:15 sati. Svi oni koji ne mogu doći na Trg, osim na Novoj TV, mogu doživjeti dašak atmosfere s koncerta u izravnom prijenosu i na portalu Dnevnik.hr i na OYO.hr.

Propustili ste koncert? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene