Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slika ljeta

Splitska luka puca po šavovima, koliko još može izdržati? "Hitno se treba nešto poduzeti"

Splitska luka ovog je ljeta na maksimumu, prepuna je brodova, ali ne bi funkcionirala i ujedno bila sigurna bez – Operativnog centra. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Splitska luka ovog ljeta puca po šavovima od kruzera, jedrenjaka, trajekata i katamarana. Pitanje je koliko još pritiska u ljetnim mjesecima luka može izdržati, a da ostane sigurna i bez sudara.

"Ljeti u mjesec dana u splitsku luku uplovi i isplovi 9000 brodova. A da negdje treba podvući crtu govori i studija Pomorskog fakulteta koja kaže da je to previše i da hitno nešto treba poduzeti", izvijestila je reporterka reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Vikendi su najopterećeniji, uz kruzere, trajekte i katamarane, i noću i danju isplovljavaju party brodovi ili morski taxi brodovi gumenjaci, brodovi su prepuni ljudi, pa kapetani trebaju biti posebno oprezni.

Pročitajte i ovo Utapanje u Kupi, ilustracija Nastavlja se crni niz Tragedija na gradskom kupalištu: Utopio se muškarac, njegovog prijatelja uspjeli spasiti

"Pokušat ćemo dogovoriti da mali brodari dolaze tijekom cijelog tjedna, a ne samo vikendom", rekao je Zvonimir Perkušić iz Lučke Uprave Split.

Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.



 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene