Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba poziva na ostavke

Splitska kriza: Koja je sudbina Željka Keruma?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drma se fotelja splitskom gradonačelniku Željku Kerumu, a tijekom tjedna pred nama, očekuje se rasplet.

Dio oporbe poziva na ostavke vijećnika i traži nove izbore. Hoće li splitskom gradonačelniku pomoći skandalozna izjava da su političari jeftina roba na tržištu. Kerumu je već propalo imenovanje Duška Mucala za intendanta kazališta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nema otimačine' Razumije li Kerum sukob interesa? Slika nije dostupna Treba vratiti uloženo Kerum spašava svoju Fani

'Nemojte se ljutiti, žurim, već sam zakasnio na sastanak, vrlo važan, nemojte se ljutiti', rekao nam je nesuđeni intendant, Duško Mucalo, kojeg smo uhvatili na Rivi. A kriza splitske vlasti koju je uzrokovao njegov izbor, ne stišava se.

Sjednica vijeća već je dvaput prekinuta, a SDP-ovci sada žele spriječiti da se uopće i nastavi, stoga pozivaju vijećnike na ostavke. 'Da u utorak, dakle dan ranije, u 11 sati dođu u gradsku vijećnicu gdje će biti organizirano prikupljanje i ovjera potpisa, a dovoljno je da se skupi 13 potpisa kako bi se raspustilo gradsko vijeće', rekao je Marin Jurjević, predsjednik splitskog SDP-a.

>> Splitski SDP traži raspuštanje Gradskog vijeća

13 ostavki značilo bi nove izbore za gradsko vijeće. I HSP-ovci imaju takvu želju. 'Ima li 12 vjećnika spremnih za ostavke i mi smo tu, mi prihvaćamo ostavke i prihvaćamo nove izbore i smatramo da je to jedino pošteno rješenje za ovaj grad, vratiti biračima ponovo na odluku, neka narod kaže što misli', rekao je Hrvoje Tomasović, predsjednik splitskog HSP-a.

HDZ još uvijek šuti, poručuju da će svoj stav reći u utorak. A Splićani nisu baš sigurni žele li ponovno na izbore, pitanje je kakav bi nakon njih bio odnos snaga u vijeću. 'Da su sada opet lokalni izbori ne bih promijenila svoju odluku', rekla je jedna Splićanka.

'Ne, glasovao bih opet za gospodina Keruma', rekli su nam u Splitu. 'Sam taj njegov stav i to, to stvarno malo odskače od nekog splitskog mentaliteta', rekao je drugi Splićanin. Hoće li se naći 13 hrabrih da krenu ponovno na izbore, znat će se idućih dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene