Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže saziv Sabora

Splitska Hvidra: Mesić nije slučajno otputovao prije presude!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodstvo splitske Hvidre zatražilo je od vlade da potakne žurno sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskoga sabora na kojoj bi se raspravljalo o nedavnoj nepravomoćnoj presudi generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Haagu.

Od Vlade traže da odbaci i osudi glavnu tezu presude o udruženome zločinačkom pothvatu jer ona ne odgovara istini i zdravom razumu, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik splitske Hvidre Mario Tomasović. Također je pozvao glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića da istraži 'postupanje bivšega hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića s obzirom na kršenje Zakona o zaštiti tajnosti podataka i kršenje Ustava'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija na presudu Kajin: Mesića prozivaju najobičniji HDZ-ovi trabanti! Slika nije dostupna Nastavak reakcija na presudu generalima Josipović i Kosor prvi put zatajili sastanak!

Mesić najodgovornij za 'dilanje' dokumenata

Po mišljenju Maria Tomasovića, Mesićev višednevni boravak izvan Hrvatske u vrijeme izricanja presude nije nimalo slučajan, a kao najodgovorniji za 'dilanje dokumenata' bio je svjestan da će presuda izazvati 'plebiscitarno jedinstvo u boli hrvatskoga naroda i da bi se ipak mogao osjećati nelagodno u Hrvatskoj pa je otišao kao u nekom poslovnom aranžmanu'.
Ustvrdivši da je u Hrvatskoj 'stvorena dvojnost' budući da bivši predsjednik Mesić nastupa u medijima kao i sadašnji predsjednik Josipović ma što on o tomu mislio, Tomasović je dodao da se 'više ne zna tko je predsjednik i komu treba vjerovati'.

>> 'Haag ne smije interpretirati povijest!'

>> Foley o presudi: SAD je uz Hrvatsku!

Juda se objesio pošto je izdao Isusa te sada treba vidjeti 'kako će proći ovi izdajnici tzv. Hrvati Pokrenuti Oluju 2

Također je ocijenio nelogičnim što je presudu hrvatskim generalima, koji su zaslužni da se u bihaćkoj enklavi nije ponovio pokolj kao u Srebrenici, izrekao sudac Orie iz Nizozemske - zemlje čiji su vojnici 'odgovorni za pokolj više od 7000 ljudi u Srebrenici'. Predsjednik Nadzornog odbora splitske Hvidre Mladen Šiško izvijestio je da je ta udruga zasad neće sudjelovati u prosvjedima zbog haaške presude jer, istaknuo je, 'naš zapovjednik i general Gotovina to ne želi'. Dodao je da hrvatske vlasti svim pravnim sredstvima trebaju pokrenuti 'Oluju 2'. Potpredsjednik splitske Hvidre Ivan Lela rekao je da se Juda objesio pošto je izdao Isusa te sada treba vidjeti 'kako će proći ovi izdajnici tzv. Hrvati'. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene