Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budući predsjednik Europskog parlamenta

'Haag ne smije interpretirati povijest!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatska se morala obraniti od napada Miloševića', rekao je budući predsjednik EU parlamenta.

'Ne mogu govoriti u ime EU, ali mogu u svoje ime. Nisam vidio svih 1.300 stranica presuda no osobni mi je stav da međunarodni sud ne smije interpretirati povijest već treba ocjenjivati individualne stvari pa tako i slučaj Gotovina. Osobnog sam mišljenja da je ova zemlja napadnuta od diktatorskog režima Slobodana Miloševića i zemlja se trebala obraniti i boriti, no uvijek postoji mogućnost individualnih zločina i njih treba kažnjavati. Za individualne zločine treba propisivati kazne, ali ne i interpretirati povijest', kazao je Shulz.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Presuda generalima Milanović: Generali su platili tuđi dug!

>> Bruxelles: Lipanjski rok ambiciozan ali dostižan

>> 'Hrvatska nije poduzela sve da Oluju prikaže u pravom svjetlu'

Što se tiče moguće završetka pregovora Hrvatske za ulazak u EU, Shulz je kazao kako postoji još otvorenih pitanja poput gospodarstva, granica, korupcije i javne uprave te da se nada kako će se pregovori finalizirati. 'Ali da budem iskren, nisam siguran u to', kazao je.

EU treba Hrvatsku!

Moja frakcija je čvrsto za članstvo Hrvatske u EU, to branimo i za to se zalažemo. Nadamo se da će Hrvatska što prije završiti pregovore. U mojim očima Hrvatska treba članstvo u Uniji i ulazak u najsnažniji europski prostor. Europska unija također treba Hrvatsku i zato trebamo i mi i vi uvjeriti ljude da je EU dobra za građane', poručio je Shulz koji sad obnaša dužnost predsjednika Grupe progresivnog saveza socijalista i demokrata, no u siječnju sjeda na stolicu predsjednika Europskog parlamenta. U Zagrebu se susreo i s vođom oporbe Zoranom Milanovićem.

 'Kada završimo pregovore s EU, a nadamo se da će to biti vrlo brzo, dobro je znati da imamo prijatelja, istinskog ljevičara britkog jezika koji podupire Hrvatsku', kazao je Milanović

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene