Obavijesti Video Pretražite Navigacija
privremeni rezultati

Još jedan veliki grad ima dobru vijest za roditelje: "Sva će djeca biti upisana u vrtić"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sva prijavljena djeca bit će upisana u vrtićke skupine, dok će u jasličke skupine biti upisana djeca čiji su roditelji zaposleni te imaju prebivalište u Splitu, izjavio je u četvrtak splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Ovogodišnji rezultati upisa djece u jaslice i vrtiće bolji su nego godinama prije, ustvrdio je gradonačelnik Splita Ivica Puljak na konferenciji za novinare te istaknuo da objavljeni rezultati nisu konačni i ne znače da neko dijete na kraju neće biti upisano.

"Žalbeni rok trajat će do 10. srpnja pa molimo roditelje za strpljenje. Sva će djeca biti upisana u vrtićke programe, bez obzira na to jesu li roditelji zaposleni ili ne, pa čak i jesu li prijavljeni na području Splita", poručio je Puljak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Riješili problem Vjerovali ili ne, moguće je: U ovom gradu sva djeca s navršenih godinu dana upisana su u vrtić

Za jaslice je kazao da imaju 11 novih otvorenih skupina pa se pretpostavlja da će u jasličke programe biti upisana sva djeca čiji su roditelji zaposleni i imaju prebivalište u gradu pod Marjanom.

Potrudit ćemo se naći određeni broj mjesta i za djecu čiji jedan roditelj nije zaposlen ili koja nisu sa splitskog područja, obećao je splitski gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Golema tragedija Djevojčica umrla u zaključanom automobilu! Shrvani otac: "Ne znam što se dogodilo"

Ravnateljica Dječjeg vrtića Cvit Mediterana Endica Radić Hozo otkrila je da su već u prvom krugu natječaja upisali svu vrtićku djecu i tri jasličke skupine, a ravnateljica Dječjeg vrtića Grigor Vitez Viktorija Rogulj požalila se na veliki pritisak na jaslice.

"Prvi je krug natječaja završen, mnogi su ispunili uvjete. Ove su godine bile određene zakonske promjene, pa se mijenjao i pravilnik, ali uhvatili smo se sa svim ukoštac. Slijedi razdoblje za žalbe, a mi ćemo se potruditi da sva djeca dobiju svoje mjesto", rekla je Rogulj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene