Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poučeni traumatičnim iskustvom

Split ove godine ipak pripremljen za snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg koji je pao u veljači bio je za mnoge Splićane traumatično iskustvo. Iznenađeni su bili i građani i gradske službe pa je grad bio paraliziran. Prve pahulje i najave da bi uskoro mogao pasti snijeg i uz more, ovoga su puta na noge digle splitsku gradsku upravu.

Paralizirani grad, neprohodne prometnice, polomljeni građani u bolnici, tako je Split izgledao u veljači. Gradonačelnik tada nije vidio probleme. 'Daj bože da bude i iduće godine ovako. Nećemo se uopće pripremiti, neka nas opet iznenadi', riječi su Željka Keruma iz veljače.

Pročitajte i ovo Nalazište Pred sezonu Antičko otkriće u Stobreču: Pred arheološkim iskapanjima izranja 3000 godina stara povijest Andrej Plenković u Splitu Bliže se europski izbori Plenković u Splitu: "Naši partneri malo su desniji od onoga što mi reprezentiramo"

Ipak, Gradska uprava se ovih dana dala na posao. 25 tona mješavine soli i žala za posipanje podijeljeno je po gradskim kotarevima, vrtićima i školama. U gradskom kotaru Sućidar već imaju spreman plan. 'Ovo će nam biti za prvu pomoć, dakle mi ćemo prv o naše institucije osigurati da djeca mogu ići u školu', kazao je Damir Ćosić iz gradskog kotara Sućidar.

>> Kerum o splitskom Božićnom sajmu: Sve je isto

Grad je napravio i novi plan čišćenja, spremno je i više ralica. 'Gradski koncesionar i cestar su dobili svoje zadatke, tu smo nabavili i određene ralice, jer se evo promijenio zakon o cestama, pa sada imamo samo gradske ceste, znači grad je dužan održavati što se tiče kolnika, a što se tiće nogostupa, tu ćemo angažirati i gradske komunalne tvrtke', kazao je Tomislav Bočina, pročelnik Službe za rad s gradskim kotarevima.

Idućih dana u Splitu bi moglo biti olujnog juga i obilne kiše. 'A zatim i snijega, koji neće biti toliko količinski obilan kao kiša, ali može gdjegdje zabijeliti obalu, pa i one čamce koji su usidreni u blizini obale', kaže meteorolog Milan Sijerković.

Barem su svi trebali naučiti da treba na vrijeme čistiti snijeg ispred svojih zgrada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene