Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tursko plovilo

Kod otočića Mrduje nasukao se teretni brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas nešto iza ponoći nasukao se turski teretni motorni brod 'Murat Hacibekiroglu III'.

Brod se nasukao na istočnu stranu otočića Mrduje između Šolte i Brača, izvijestilo je jutros Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Dug je 84 metra, ima snagu pogonskog stroja 1.244 kW, te ima 1957 bruto tona. Na brodu je 13 članova posade koji su svi turski državljani. Nitko od njih nije ozlijeđen, te za sada nema vidljivih tragova onečišćenja mora. Brod je u petak isplovio iz sjeverne luke Split sa veza Silos za luku Bari ukrcavši 1429 tona pšenice i 1587 tona kukuruza. Lučka kapetanija Split je informaciju o nasukanju broda dobila od trajekta 'Petar Hektorović' jutros u 7,10 sati koji je plovio iz Visa za Split. U nekoliko navrata pokušali su uspostaviti vezu, ali nitko se nije javljao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadarsko otočje Nasukala se turska brodica: U akciji spašavanja sudjelovali i mještani Slika nije dostupna Prolazio kroz Splitska vrata Na Braču se nasukao brod 'Alfa dragon'

Nakon dojave pozvan je kapetan Ispostave Milna koji je u 7,30 sati isplovio na mjesto događaja, te je potvrdio da je brod nasukan pramcem na istočnu stranu otočića Mrduje. Dežurni inspektori Lučke kapetanije Split isplovili su sa brodom 'Pojišan' u 9 sati na mjesto nasukavanja. Lučka kapetanija Split provest će istragu radi utvrđivanja uzroka nasukavanja. Inače, radi se o brodu koji je provjeravan u istrazi o nestalom žitu iz Đakovštine. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene