Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispunilii obećanje

Ovjerili i deponirali izjave: HDZ-ovi vijećnici podnijeli ostavke u splitskom Gradskom vijeću, ostavku najavili i SDP-ovci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovi vijećnici podnijeli su u ponedjeljak ostavke na svoju dužnost u splitskome Gradskom vijeću, priopćeno je iz stranke koja ističe da su tako omogućili vladajućoj većini da sutra izglasa zadnje odluke za koje smatra da su bitne za Grad te Split krene u nove izbore.

HDZ-ovi vijećnici ispunili su danas svoje obećanje te su podnijeli ostavke na svoju dužnost u Gradskom vijeću.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta Detalji suradnje HDZ i DP potpisali koalicijski Sporazum: "Sve ćemo vam reći sutra" Očekuje se nevrijeme U prekidu katamaranske linije Za cijelu zemlju upaljen je meteoalarm, stiglo i upozorenje: "Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu"

Predsjednik splitskog HDZ i gradski vijećnik Vice Mihanović izjavio je u ponedjeljak kako je podnošenjem ostavki svih devet HDZ-ovih gradskih vijećnika ta stranka ispunila svoje obećanje te je pozvao vladajuću većinu da isto tako postupi.

"Mi smo svoje obećanje ispunili i loptica je sad na vladajućoj većini", rekao je Mihanović.

Time su omogućili vladajućoj većini da na sutrašnjoj sjednici izglasa zadnje odluke za koje smatra da su bitne za grad te, nakon toga, i sami ispune obećanje koji su dali građanima te podnesu ostavke, ističe se u priopćenju.

Svih devet vijećnika ovjerilo je i deponiralo svoje izjave o ostavci kod javnog bilježnika, čime su, istaknuto je, i formalno stvorene pretpostavke da nakon sutrašnjeg dana Split krene u nove izbore.

HDZ-ovi gradski vijećnici su ostavke podnijeli dan uoči sjednice splitskoga Gradskog vijeća koje broji 31 vijećnika, a da bi se raspustilo Vijeće, potrebna je natpolovična većina, to jest najmanje 16 vijećnika treba dati ostavke.

 

I vijećnici SDP-a najavili ostavke

Gradski vijećnik SDP-a Davor Matijević najavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da će njegov stranački kolega Goran Kotur i on nakon sutrašnje sjednice splitskoga Gradskog vijeća dati ostavke.

"Nas dvojica ćemo nakon sutrašnje sjednice Gradskog vijeća podnijeti ostavke, to uopće nije sporno", poručio je Matijević na konferenciji za novinare.

Na konferenciji za novinare, koju je sazvao na otvorenome na križanju Bračke i Velebitske ulice, gdje je nekad bila policijska postaja, rekao je da će na sutrašnjoj sjednici predložiti da se u dnevni red uvrsti točka o izgradnji POS-ovih stanova na tom lokalitetu.

Po Matijevićevim riječima, riječ je o površini od 2400 metara četvornih na kojoj bi se moglo izgraditi 80 stanova.

Najavio kako će na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća predložiti i smanjenje prireza s 15 na devet posto i poreza na potrošnju, te povećanje financiranja nacionalnih manjina u Splitu.

Bude li se na sutrašnjoj sjednici odlučivalo o razrješenju intendanta splitskoga HNK Srećka Šestana, SDP će poduprijeti njegovu smjenu, a zatim imenovanje obnašatelja dužnosti intendanta splitskoga HNK.

Šestan je prošlog tjedna izvijestio kako je Kazališno vijeće donijelo zaključak da će Gradskom vijeću poslati prijedlog za njegovo razrješenje. Šestanu se zamjera što je dodao aneks ugovora o radu s Jurom Bučevićem kojim se osigurava radno mjesto dirigenta nakon isteka mandat ravnatelja Opere splitskoga HNK. To je potaknulo ravnateljicu Drame tog kazališta Marinu Vujčić, koja nema takav aneks, da preda ostavku.

"Šestan to nije smio potpisati", poručio je danas Matijević.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene