Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon outsourcinga

Spin off podijelio Vladu: Ipak se odustaje od tog modela?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada se podijelila oko spin off modela.

Spin off model je jedna od najvažnijih Vladinih reformi izdvajanja pomoćnih djelatnosti u novu tvrtku u državnom vlasništvu.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Dragan Kovačević slučajno?!?! Bivši Milanovićev ministar i prvi na SDP-ovoj listi pio kavu s USKOK-ovim optuženikom, HDZ se oglasio ironičnom porukom

Iako je proces izdvajanja već dogovoren i trebao je početi - SDP-ov koalicijski partner HNS ne pristaje na osnivanje nove tvrtke. Smatraju da nema jasnih pokazatelja koliko bi se uštedjelo pa strahuju da bi takav model na kraju mogao donijeti nove troškove.

U Vladi pak tvrde da se na projektu i dalje radi.

'Vlada nije odustala od uvođenja reda u državu. Naravno, vodimo računa o tome da budu pošteđeni oni koji su najslabiji pa makar i zaposleni i to je cijelo vrijeme na vagi', kaže premijer zoran Milanović.

Sindikati pozivaju Vladu da obustavi izdvajanje pomoćnih poslova iz javnih službi

'Bez izračuna i bez jamstava da će bilo koji od tih modela donijeti povećanje efikasnosti i smanjenje troškova - mi to ne možemo podržati', tvrdi Igor Kolman iz HNS-a.

Na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV Kristine Buljubašić 'znači li to da su se HNS i SDP posvađali?', Kolman odgovara 'Ne. To znači da smo mi dvije stranke u odgovornoj koaliciji koja je na vlasti u RH i da o važnim temama, a ovdje se radi o 24 tisuće zaposlenih i golemim novcima svih građana RH, da o važnim temama razgovaramo, promišljamo i razmišljamo kako doći do najboljeg rješenja'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene