Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Špijunirajući za Zagorca Bunjevac zaradila konja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susanne di Mauro Bunjevac, osumnjičena za pokušaj ometanja istrage protiv odbjegloga umirovljenoga generala Vladimira Zagorca, još će najmanje dva dana provesti u pritvoru.

Osumnjičena 35-godišnjakinja, koji joj je Zagorec, kako je danas objavila policija, za to darovao konja, iznijela je obranu sutkinji Mirjani Matijanec, a na pojedina pitanja nije željela odgovarati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele saslušanje zbog Hypa 'Nismo zatražili da se Zagorca sasluša u Klagenfurtu' Slika nije dostupna Čeka se izručenje Remetinec spreman za Sanadera, čeka ga ženski odjel

O sadržaju njezina iskaza sutkinja nije željela govoriti, a ništa se nije moglo doznati ni od njezina branitelja Mirka Batarela.

Osumnjičenu će u ponedjeljak ponovno saslušati istražni sudac kojemu će njezin slučaj biti dodijeljen. 

Nakon toga odlučit će hoće li se protiv nje pokrenuti istraga i odrediti pritvor, kao što to traži tužiteljstvo koje ju sumnjiči za kažnjivo djelo sprječavanja dokazivanja.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je završila
kriminalističku obradu nad Susanne di Mauro Bunjevac zbog sumnje da je sa Zagorcem održavala stalnu vezu i dogovarala se s njim kako bi mu pomogla u kaznenom postupku koji se vodi protiv njega, a kao nagradu za to on joj je, kažu u policiji, dao trogodišnjega konja.

U policiji kažu da se osumnjičena u svibnju ove godine obratila DORH-u nudeći obavijest o podacima o tajnim računima na kojima je novac namijenjen obrani Hrvatske i informacije o draguljima za čiji je "nestanak" osumnjičen Zagorec. 

No, njezina namjera nije bila pomoći u istrazi, nego redovito obavještavati Zagorca o svemu što dozna u DORH-u, za što ju je on, tvrde u policiji, nagradio trogodišnjim konjem.

Njih dvoje su se 8. listopada sastali u Beču, gdje mu je ona predala unaprijed dogovoren preslik dokumentacije i dogovorila se o daljnjim postupcima kojima bi nakon povratka u Hrvatsku diskreditirala sudski postupak protiv Zagorca, sumnjaju u policiji.

Susanne di Mauro Bunjevac uhićena je u srijedu navečer, a dan poslije Zagorčev branitelj, odvjetnik Zvonimir Hodak sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je ustvrdio kako je policija uhitila osobu koja ima dokaze da je Zagorec, kojega se sumnjiči da je iz MORH-a odnio dragulje, nevin.

Hodak je osumnjičenu predstavio kao osobu koju su angažirali DORH i predsjednik Stjepan Mesić kako bi istražila tokove novca s tajnih računa za financiranje obrane Hrvatske te Zagorčevu ulogu u "aferi dragulji".

Iz DORH-a su sve to opovrgnuli. Tvrde kako im je osumnjičena ponudila pomoć u istrazi o tajnim računima, ali su ubrzo shvatili da joj je namjera bila omesti istragu protiv Zagorca.

Batarelo je jučer izjavio da je njegova klijentica opovrgnula
Hodakove tvrdnje, a tisak, pak, piše kako je policiji izjavila da se sa Zagorcem upoznala 2002. te da su bili u vezi, no nije željela reći kakvoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene