Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli nestalu ovcu

Speleolozi se spustili u rupu u Zagori: Evo što su otkrili!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se u mjestu Primorski Dolac u splitsko-dalmatinskoj županiji pojavila rupa koja je 'progutala' jednu ovcu danas su na teren došli speleolozi.

U rupu su se u prijepodnevnim satima spustila četvorica speleologa speleološkog društva Špiljar iz Splita. Kako doznajemo, otkrili su da je rupa duboka 35 metara i da ima brojne kanale. Speleolozi su nam rekli kako je rupa dublja nego su mislili i da je teška za istraživanje. Također, u njoj su naišli i na vodu.

Pročitajte i ovo Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta" Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija

Nažalost, nestala ovca pronađena je uginula na 15 metara dubine. Doznajemo da je neće izvlačiti.

>> Mještani u šoku: Ovca propala u rupu i nestala!

Antica Džakulić, koja je jučer na livadi na kojoj se nalazi rupa čuvala ovce ispričala je kako je primijetila da je ovca 'uznemirena nakon čega je upala u rupu'. 'Ovca mi se stala vrtit, ja govorim koji ti je vrag. Došla sam do nje, može biti da sam samo još korak napravila bila bi i ja za njom pala', ispričala je za Dnevnik Nove TV.

I dok su mještani nagađali da je otvor u zemlji nastao uslijed potresa koji je prošlog tjedna zatresao Split na 4.1 stupanj, stručnjaci su otkrili da se površina zemlje otvorila zbog geoloških promjena te je ovca ugazila baš na mjesto gdje je zemlja bila najmekša.

Danas dolaze rođaci, prijatelji, ma cijelo selo je tu. Neposredno približavanje rupi u koju je ovca Zrna potonula danas se izbjegava. 'Govorim ja 'Ivane, Ivane ovca je upala', govori on 'Kuda je upala' i dotrči on, a od nje niti glasa', rekla je gospođa Antica. Ivan je odmah promislio, mogla je tako supruga nastradati.

'Rekao sam joj, kad sam se približio, da se makne dalje, da ne ide blizu, čuvaj se, bježi', rekao je Ivan Džakulić. 'Da je bio čovjek s traktorom ili kosilicom, propao bi i ja i traktor i kosilica', ispričao je Ivan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene