443259
443259
443259
443259
443259

Detalji spektakularnog otvaranja Europskih sveučilišnih igara

  • , 13.07.2016., 20:17
  • Autor:
  • komentara

U Zagrebu na Mladosti sve je spremno za spektakularno otvaranje Europskih sveučilišnih igara.

 
 
 
 
Otvaranje Europskih sveučilišnih igara (Video: Dnevnik Nove TV)
Otvaranje Europskih sveučilišnih igara (Video: Dnevnik Nove TV)

Na Mladosti je i reportkerka Dnevnika Nove TV Ivana Tomić koja je izvijestila o detaljima otvaranja.

'Od ranije je poznato da će zastavu Igara na stadion unijeti legende Univerzijade iz '87. godine i predat će je sportašima koji će ovdje čekati.

No, dosad nije bilo poznato da će sportaše na teren uvoditi svemirci, zapravo volonteri obučeni u odjela svemiraca koje su izradili studenti s Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Naime, tema otvaranja Igara je svemir. Poruka je da Igre nadilaze nacionalne, rasne, mentalne i druge barijere i da smo svi zapravo dio univerzuma.

Bit će pušteno i 8 balona koji predstavljaju 8 planeta Sunčevog sustava.

Očekuje se gotovo 10 tisuća ljudi - 5 tisuća gledatelja, 3 i pol tisuće studenata i volontera. Karata više nema. Igre će otvoriti tehnički premijer Tihomir Orešković.

A nakon ceremonije slijedi veliki tulum, otvorenog tipa pa svi koji žele mogu doći. Ovdje će zasigurno večeras biti najbolji tulum u gradu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se