Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjena zakona o radu

Specijalist za tržište: 'Ako želite poboljšati svoje tržište rada, morate poduzeti radikalne mjere'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedino je otvaranje novih radnih mjesta rješenje za više od 375 tisuća nezaposlenih. Prema državnom zavodu za statistiku stopa nezaposlenosti je 21,9 posto. To je najviša razina zabilježena u posljednjih deset godina.

Ministar Mirando Mrsić tvrdi kako aktivne mjere zapošljavanja nisu zakazale, ali je za vidljivije rezultate potrebno pokretanje gospodarstva. Tome bi trebale pomoći izmjene zakona o radu. U tijeku je druga faza pregovora u kojoj će se odlučivati o interesnim pravima, otpremninama, otkaznom roku.

>> Mrsić potvrdio: U mirovinu ćemo ići sa 67 godina

'Neće biti govora o neplaćnoj pauzi jer smatramo da je nešto što smo naslijedili i ne vidim da je to neki veliki problem kada govorimo o restrukturiranju poduzeća', kazao je ministar Mrsić.

Jan Rutkowski, specijalist za tržište Svjetske Banke smatra da Hrvatska i nema mnogo izbora. 'Ako želite poboljšati svoje tržište rada, morate poduzeti radikalne mjere', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezadovoljan Lesar 'Poslodavci fingiraju nezadovoljstvo novim ZOR-om kako bi Mrsiću osigurali bolju poziciju' Slika nije dostupna Konačni prijedlog ZOR-a Spuštena granica radnog vremena s 56 na 50 radnih sati tjedno

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene