Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Navodno pronađena i tijela

Cessna pronađena u vrtači Smrčevac, strahuje se za sudbinu putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici interventne policije u 11.15 sa sjeverne strane Velebita, u vrtači Smrčevac na visini od 1200 metara, pronašli su rep i sjedala zrakoplova koji je u četvrtak nestao s četiri putnika.

Ostaci Cessne pronađeni su u 150 metara dubokoj vrtači Smrčevac, suprotno od područja na koje je bila koncentrirana potraga i suprotno od područja na koje su ukazivali tragovi. Spasioci tek trebaju doći do trupa aviona kako bi saznali sudbinu putnika. Za izvlačenje ostataka iz vrtače bit će potrebna akcija alpinista. Navodno su pronađeni i dijelovi tijela za koje se pretpostavlja da pripadaju putnicima u zrakoplovu. No, službene potvrde te informacije još nema. 
 
>> Prva simulacija leta Cessne neuspješna, počela druga

>> VIDEO: Plan leta nestalog zrakoplova pronađen na minski sumnjivom području

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Cvijeće i svijeće u Banjskom Polju Traje potraga Majka ubojice malene Danke bez imalo srama pravda sina: Otkrila što je policija uzela iz kuće

Zapovjednik Specijalne policije MUP-a Zdravko Janić na konferenciji za novinare kod Papuče u Lici, istaknuo je da je riječ o iznimno teško prohodnom terenu te da pripadnici policije čine sve kako bi omogućili siguran pristup članovima povjerenstva za istraživanje zrakoplovnih nesreća i ekipi za očevid na područje na kojemu su pronađeni dijelovi zrakoplova.

U nastavku je Janić rekao da se potraga nastavlja sve dok se ne pronađe i najmanji dio zrakoplova, a ponajprije tijela svih članova posade. Podsjetio je da je mjesto na kojem su pronađeni dijelovi zrakoplova jučer bilo pregledavano iz zrakoplova, ali ništa nije uočeno sve dok kopneni tragači nisu došli na to mjesto.

Zahvalio je svima koji su na teškom prohodnom i minski sumnjivom području te u teškim vremenskim prilikama bili uključeni u potragu - pripadnicima Interventne i Temeljne policije, pripadnicima ATJ Lučko, Hrvatske gorske službe spašavanja, Bojne specijalnog djelovanja, rendžerima Nacionalnog parka Paklenice i dr. Daljnje aktivnosti u potrazi odredit će povjerenstvo za istraživanje zrakoplovnih nesreća, rekao je zapovjednik Janić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene