Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna od tri godine i pet mjeseci

Milan Španović osuđen ali pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Španović, osuđen je na 3 godine i 5 mjeseci zbog pljačke i paleža 1991. Uračunato mu je vrijeme u zatvoru i pritvoru pa je pušten na slobodu.

Španović se na početku suđenja prije mjesec dana na Županijskom sudu u Sisku  izjasnio da se ne osjeća krivim. Optužnica je teretila Španovića da je kao pripadnik srpske paravojske počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom na području mjesta Maja i Svračica na području Gline tijekom kolovoza 1991. godine, sudjelujući u mučenjima hrvatskih civila, pljački i paleži imovine Hrvata u tim mjestima.

Pročitajte i ovo Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati" Ilustracija Sve se istražuje Policajci pronašli muškarca bez penisa: Ležao je u nesvijesti

>> Španoviću se ponovno sudi za ratne zločine

Velika Britanija izručila je Španovića Hrvatskoj 19. kolovoza ove godine i on je prepraćen na izdržavanje zatvorske kazne u zatvor u Sisku. Vrhovni sud RH je 20. kolovoza dopustio obnovu sudskog procesa Milanu Španoviću, a Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Sisku 21. kolovoza ove godine odredilo mu je pritvor.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene