446798
446798
446798
446798
446798

SOHV: Potvrđena upozorenja Stožera o lažnim prebivalištima u Vukovaru

  • , 16.08.2016., 14:58
  • Autor:
  • komentara

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara (SOHV) istaknuli su da se provjerom i kontrolom prebivališta utvrdilo ono na što su u Stožeru svo vrijeme upozoravali, a to je masovna pojava prijave lažnih prebivališa na području Vukovara pripadnika srpske manjine, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare Stožera u Vukovaru.

 
 
 
 
SOHV pozdravio provjeru prebivališta (Video: Vijesti u 17 h)
SOHV pozdravio provjeru prebivališta (Video: Vijesti u 17 h)

Predstavnici Stožera istaknuli su kako pozdravljaju volju nadležnih državnih institucija u pokušaju uvođenja reda u Republici Hrvatskoj i poštivanju Zakona.

Nadaju se da će nakon izvršene kontrole prebivališnih adresa uslijediti i prilagodba popisu birači to već do datuma skorašnjih izvanrednih parlamentarnih izbora, 11. rujna.

"Oni koji su se prvi javno oglasili i osudili ovu akciju jedini su kojima to ne odgovara", ističu iz Stožera.

Dodaju kako su 'dokazanu manipulaciju lažnih prebivališta' srpske manjine, izvedenu prema 'jedinstvenom načinu i metodologiji popisa stanovništva u cijelom svijetu', predočavali bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću, bivšem premijeru Zoranu Milanoviću, ali i svim bivšim saborskim zastupnicima, pa tako i bivšem ministru unutranjih poslova Ranku Ostojiću.

Iz Stožera također navode kako su od Državnog ureda za statistiku, a nakon upita o kontrolnom popisu stanovništva iz 2011. godine, dobili odgovor da isti nije proveden na području Vukovarsko-srijemske županije.

"Na naš upit kako je moguće da se na popisu stanovništva nalaze osobe koje su u trenutku popisa bile na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne za počinjene ratne zločine u slučaju Ovčara, ili pak nedostupne hrvatskom pravosuđu, nismo dobivali odgovore", rekli su predstavnici Stožera.

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara ranije danas je priopćeno kako se ćirilične ploče na državnim institucijama u Vukovaru ne bi mogle primijeniti i kada bi u Vukovaru bilo više od pola stanovništva srpske nacionalnosti - i to zbog članka 8 Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Naglašavaju da već tri godine upozoravaju na članak 8 Ustavnoga zakona. Dodaju kako podržavaju rješavanje prebivališnih manipulacija, no smatraju da ni evidencija prebivališta ni popis stanovništva nisu ni uzrok ni rješenje problema ćiriličnih ploča u Vukovaru.

"Oni su samo još jedan dokaz koliko su dosadašnji politički vođe srpske nacionalne manjine, Stanimirović, Pupovac i drugi spremni varati i manipulirati kako bi stvorili kaos u Vukovaru. Poražavajuće je da su dosadašnje vlade sudjelovale u tome", stoji u priopćenju Stožera.

Zaključuju da je važnije od bilo kojeg pisma "mir i prosperitet grada Vukovara. Stožer sve ove godine to govori, najviše smo energije potrošili boreći se protiv kaosa koji su nametale vlasti, potpomognuti većinom medijima. Vrijeme je da zavlada zakonje i mir", zaključili su iz SOHV-a. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se