Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saslušanja u policiji

Stožer pred policijom prosvjedovao zbog obavijesnih razgovora, blokirali i promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potporu prosvjednicima dolaskom ispred zgrade policije izrazio je i vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček koji je ustvdio da su ploče postavljene nasilno.

Tridesetak branitelja okupljenih oko Stožera za obranu hrvatskog Vukovara provjedovalo je u srijedu ispred vukovarske policijske postaje, blokiravši nakratko promet, zbog obavijesnih razgovora koje je policija, na zahtjev državnog odvjetništva, obavljala sa šest osoba što su 3. prosinca prošle godine, kada je počelo suđenje za razbijanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, na zgradi Županijskog suda dvojezične natpise prelijepili hrvatskom zastavom.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Prosvjedi - 1 "Dosta je" U subotu prosvjed u pet gradova: "Postoji ogroman broj ljudi koji su svjesni da promjena dolazi"

"U Vukovaru se nastavlja i dalje teror i pokušavaju ovdje ostvariti ono što nisu u Zagrebu i Splitu. Mi danas imamo zamjenicu državnog odvjetnika koja na posao dolazi iz Šida i koja bi osudila svakog hrvatskog branitelja i prijavila svakog Hrvata. Imamo i suca koji je bio na ispitivanjima u raznim logorima i koji će sa zadovoljstvom osuditi svakog Hrvata. Ipak, naj apsurdnije je da oni koji su napadali Hrvatsku oružjem sada ispituju one koji su branili Hrvatsku. To je pojam demokracije koji podržavaju Milanović, Pusić, Leko, Pupovac i ta vladajuća sekta", izajvio je predsjednik Stožera Tomisčav Josić koji se pridružio prosvjednicima.

Uskoro dvojezične ploče diljem Hrvatske!

Potporu prosvjednicima dolaskom ispred zgrade policije izrazio je i vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček koji je ustvdio kako policija radi svoj posao i po zakonu, ali je također ustvrdio kako su dvojezične ploče u gradu postavljene nasilno te dodao da ovakvi obavijesni razgovori kod dijela građana ulijevaju nemir i strah.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović potvrdio je tek kako je šest osoba pozvano u vukovarsku policiju da dođu u svojstvu građanina radi davanja određnih obavijesti po zahtijevu Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru.

"Izgrede nismo zabilježili, a promet državnom cestom je presumjeravan okolnim prometnicama", kazao je Džigumović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene