Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda bi i prijavili, ali...

Snimke razbojnika na stranicama MUP-a, no građani ne znaju za to

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je gotovo dvije godine otkako je MUP na svojim stranicama počeo objavljivati fotografije nepoznatih kriminalaca. Praksa zapadnoeuropskih zemalja pomogla im je u razrješenju nekih kaznenih djela, no očito ne dovoljno jer mnogi građani za tu inicijativu još uvijek ne znaju.

Pokriven kapuljačom, s bijelim platnenim rukavicama i crnim malim pištoljem, ovaj stariji gospodin prošle je godine dva puta opljačkao kladionicu. Policija ga traži. Slike su mu na internetu kao i drugim domišljatim likovima, no većina građana za to ne zna.

Pročitajte i ovo Zapljena u Španjolskoj Pljačkali luksuzne kuće Uhvaćena banda bivših vojnika iz istočne Europe: "Koristili su svoje vještine, djelovali su brzo i efikasno" Slika nije dostupna Jedan razbojnik u bijegu Uhićeni razbojnici: Pljačkali trgovine i pucali na policajce

Da u Hrvatskoj kriminalci posljednjih godina puno rade, najbolje se vidi iz statistika. Gotovo da nema dana da se ne opljačka neka pošta, kladionica, kiosk, trgovina ili banka. Uglavnom je riječ o pravim profesionalcima, koji dobro isplaniraju svaki potez. Policija im je zaprijetila javnim objavljivanjem fotografija, ali zasad samo u manjim prijestupima.

'Osnovni razlog zašto je to tako je u kvaliteti snimke. Ako nemate uistinu kvalitetnu snimku s koje bi građani uopće mogli raspoznati eventualno lice ili osobu koja čini kazneno djelo, onda je ne stavljamo na svoje službene stranice', objašnjava Dubravko Novak i MUP-a. 

Samo prošlog mjeseca dogodila su se 126 razbojništva i gotovo 1500 krađa. Koliko god tehnologija bila napredna, većina kriminalaca zasad su samo 'zvijezde' interneta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene