Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dečki, svaka čast!

Pogledajte dramatičnu snimku pilota koji su gasili požar oko Splita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanaderi su danas u akciji od ranog jutra, za razliku od ponedjeljka kada nisu mogli letjeti zbog loših vremenskih uvjeta.

Četiri kanadera i dva zračna traktora sudjeluju u gašenju požara na splitskom području čiji je razmjer danas znatno manji nego u ponedjeljak kada je fronta iznosila oko 15 kilometara. Velika je površina požarišta koje treba polijevati vodom kako se vatra ne bi ponovno aktivirala.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Slika nije dostupna Kaočine - Miljevci Požar kod Drniša: "Vatru gase i dva kanadera"

Kako je izgledala akcija gašenja požara koji je i danas zadavao glavobolje vatrogascima u mjestima oko Splita, možete pogledati u videu koji je sniman iz pilotske kabine. 

Tijekom angažmana na požarištu Dugave-Srinjine-Žrnovnica-Perun kod Splita kanaderi su uspjeli u vrlo kratkom vremenu ugasiti požar koji je izbio na Braču. Požar je ugašen na početku zahvaljujući brzoj reakciji zračnih snaga, a nakon ove akcije četiri Canadaira i dva Airtractora nastavili su gasiti požare kod Splita, priopćili su iz MORH-a.

Požar u Ceranjima kod Benkovca još je aktivan i tamo djeluju dva Airtractora dok je novo požarište Dugobabe kod Splita upućen helikopter Mi-8MTV koji će s vjedrom gasiti ovo požarište, navode u MORH-u.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene