Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna 'igra'

Snimili smo novu igru sa životom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamera Nove TV je na zaleđenoj Korani zabilježila nevjerojatne snimke.

Unatoč upozorenjima da se ne hoda po ledenoj površini, nisu rijetki oni, koji to čine. Iako se led topi i time ugrožavaju svoj, ali i tuđe živote mnoge ni to ne sprečava. Osim upozorenja, za one koji se u to upuste - kazni nema. Karlovačkim 'avanturistima' zaleđena je Korana postala prava šetnica. 'Ne može nam ništa biti, led je debeo. Plitko je, ovdje ima pola metra. Što nam može biti i da pukne?', kažu mladići.

Pročitajte i ovo Prijelomi zbog skliskih površina - 4 Pripazite! Posljedice leda i skliskih površina: Do poslijepodneva 30-ak ljudi završilo u bolnici Vodostaj Korane Visoki vodostaji U Karlovcu izvanredne mjere obrane od poplava, zatvorene neke ceste

>> Ne hodajte po ledom okovanim rijekama

Kroz led u hladnu rijeku srećom, nisu propali. U državnoj Upravi za zaštitu i spašavanje nagledali su se ovakvih nevjerojatnih prizora. 'Baš iznad slapa, gdje je Korana dosta duboka i gdje se stvorio dubok snijeg. Maloprije su i neke curice malo probale. Preko vikenda su i neki roditelji s djecom iskušavali i isprobavali korito', kazao je Marin Babić iz DUZS-a.

Da se upozorenja ignoriraju vidljivo je i na samoj površini. Tragova hodanja i klizanja ima posvuda. 'Prevelika je to površina da se to može kontrolirati, a ovo i nije jedina rijeka', kaže Babić.

Oni koji se odvaže na šetnju zaleđenom rijekom riskiraju vlastiti život. Samo jedan pogrešan korak može biti itekako opasan. No, za to ne mare ni mladići nedaleko Županje. Prehodali su Savu s jedne na drugu stranu. Zaigrani, nezakonito su prešli čak i državnu granicu za što im prijeti novčana kazna ili mjesec dana zatvora. No ne i zbog izazivanja sudbine, osim ako pritom, uz vlastite, nisu ugrozili i tuđe živote.

'U ovakvoj situaciji nisu predviđene kazne ni u jednom pravilniku. I ne postoji pravilnik koji to predviđa. Ali to je pitanje odgovornosti', kaže Dubravko Delić iz Stožera za zaštitu i spašavanje.

A vrlo je malo potrebno da obična igra poput ove, ne postane kobna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene