Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolje poštovati pravila

Snijeg vam može i isprazniti novčanike...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg koji je napadao treba i očistiti - kazne za zatrpane kućne pragove, ali i automobile visoke su.

Možda najveću marljivost na tom planu naše su kamere zabilježile u Slavoniji gdje je samo danas palo više od 30 centimetara snijega. Lopata je danas u Osijeku najtraženija alatka. Stanovnici Daruvarske ulice od ranoga jutra čiste snijeg ispred svojih kuća. 'Dobro nam dođe ovaj snijeg nama Slavoncima, jer inače smo se malo ulijenili', rekao je Igor Budiša iz Osijeka.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

>> Dalmacija iscrpljena, na teren kreću posebne vojne snage

>> I ralice zapinju: 20 minuta se izvlačili iz snijega

Jedni iz razonode, drugi zbog rekreacije, a treći zbog straha od kazni. No, snijeg je očišćen. 'Kazne su uvijek opterećenje za kućni budžet', rekao je Osječanin Ivan Lukić. Ne očiste li snijeg i led ispred svojih kuća i zgrada, Osječani će platiti kaznu od 500 kuna, Splićani između 500 i 1.000, a Zagrepčani između 1.000 i 2.000 kuna. Iako imaju najniže kazne, Osječani se drže komunalnog reda.

'Vrijedni građani itekako čiste. Prema tome, svi zajedno ćemo napraviti posao. Nije nam cilj kažnjavati', rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo. 'Mislim da će ovoga puta gradska blagajna ostati prazna', rekao je Milan Kamenko, pročelnik za komunale djelatnosti Osijek. Za razliku od Osječana, Splićani su nespremno dočekali snijeg i svoje obveze. Mnogi čak nemaju ni lopatu.

>> Prepoznajete li ovo mjesto?

>> U Hrvatskom Blagaju pronađeno smrznuto tijelo starca

'U ovoj sad situaciji, kako nas je zateklo, puno stariji ludi kažu da ovo ne pamte od '79. tako da mislim da bi sad trebalo pozvati na jedno zajedništvo, tako da svatko počisti koliko može', rekao je Pave Zaninović, pročelnik za komunalne djelatnosti Split. Ne očiste li snijeg ispred svojih lokala i zgrada , pravne osobe će platiti kaznu i do 10 tisuća kuna. Oni su dužni očistiti i snijeg s krova. 'To je jedini način, očistiti. Ako ne očistiš, neće ti nitko ni doći', rekao je jedan ugostitelj iz Osijeka.

Neovisno o tome u kojem gradu živjeli, ne očistite li snijeg sa svoga automobila, platit ćete kaznu od 700 kuna. 'Ne zabrinjava me to. Uvijek očistim auto i nema problema', rekao je vozač iz Zagreba. Kao što je lopata najtraženija alatka, tako je ralica najpoželjnije prometalo. Preporuka policije - na cestu samo onaj tko mora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene