Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje uz kišu i snijeg

Vozači oprez: Moguće iznenadne promjene vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Lici i Gorskom Kotaru prestaje snježiti i poboljšavaju se uvjeti na cestama, no još uvijek je obavezna zimska oprema, saznaje Dnevnik.hr.

Na zagrebačkim ulicama već treći dan ista slika. Čišćenje automobila, a zatim vožnja natopljenim cestama kojima unatoč naporima zimskih službi zbog gomile snijega promet još uvijek teče otežano. Stanje nije drukčije ni u ostatku Hrvatske, gdje mokri i skliski kolnici te magla, otežavaju promet pogotovo u Lici između čvorova Otočac i Gospić, a dogodilo se i nekoliko lakših prometnih nesreća. Vozači profesionalci za put su spremni i u ovakvim uvjetima.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Sudeći prema iskustvima vozača koji su se danas našli na hrvatskim prometnicama, vremenske prilike u nekim su se dijelovima zemlje iznenadno brzo mijenjale. Snijeg i kiša u većini zemlje pratit će nas i sutra. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Snijeg i magla usporavaju promet

'U središnjoj Hrvatskoj, na širem zagrebačkom području, pada snijeg i otežava promet. Na svim prometnicama vladaju zimski uvijeti i obavezna je zimska oprema', izvijestio je jutros HAK za Dnevnik.hrMagla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, posebice na dionici autoceste A 1 između Otočca i tunela Mala Kapela. Moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. U Istri kolnici su mokri i skliski od kiše, dok su u Slavoniji uglavnom samo vlažni. Odroni zemlje i kamenja mogući su na cestama u gorju, duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1), te na širem području Gračaca i Obrovca. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog poledice i ugaženog snijega za sav je promet zatvorena državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin dok državnom cestom D 23 Žuta Lokva-Senj prometuju sva vozila uz obaveznu zimsku opremu.Zbog izlijevanja vode na kolnik za sav promet zatvorena je državna cesta D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, te županijske ceste: ŽC 5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj, ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić i ŽC 3253 Košutarica-Mlaka. Na graničnim prijelazima promet je rijedak. U prekidu su katamaranske linije iz Splita prema Hvaru i Visu. (Hina)

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene