Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinuti i u Solinu

Smrad će trpjeti još mjesecima: Splićani zbog Karepovca nose maske

Smrad splitskog Karepovca uznemirio građane (Foto: Dnevnik.hr)
Smrad splitskog Karepovca uznemirio građane (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Smrad splitskog Karepovca uznemirio građane (Foto: Dnevnik.hr) Smrad splitskog Karepovca uznemirio građane (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Nino Vela, zamjenik gradonačelnika Splita (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nino Vela, zamjenik gradonačelnika Splita (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Smrad splitskog Karepovca uznemirio građane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Smrad splitskog Karepovca uznemirio građane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Smrad splitskog Karepovca uznemirio građane (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/4 >>
Zbog neizdrživog smrada splitskog odlagališta otpada Karepovac, mnogi Splićani kažu da imaju i zdravstvenih problema.

Maske na licu Splićana govore koliko se boje smrada koji dolazi s Karepovca. To se odlagalište, koje se trenutačno sanira, nalazi u blizini kuća. Uznemireni su i u Solinu.

Pročitajte i ovo Očekuje se nevrijeme U prekidu katamaranske linije Za cijelu zemlju upaljen je meteoalarm, stiglo i upozorenje: "Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu" Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama"

"Ne mogu vam opisati taj smrad. Smrdi poput pokvarenih jaja. Ne znam kad je najgore, sve zavisi kako vjetar puše", ispričala je Slavka Elez iz Solina.

Na Karepovcu se, kažu u Splitu, mjere čestice metala.

"Svi parametri koji su do sad mjereni od početka sanacije Karepovca ni u jednom trenutku nisu prekoračili granične vrijednosti i samim time ne ugrožavaju zdravlje ljudi. Mirisi su neugodni ali nisu otrovni", rekao je Nino Vela, zamjenik gradonačelnika Splita.

Smrad splitskog Karepovca uznemirio građane (Foto: Dnevnik.hr) Nino Vela, zamjenik gradonačelnika Splita (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Obavit će i dodatna ispitivanja.

"Još tri parametra koja bi trebala dati sliku, to jest koji su značajni za praćenje. Sve će biti spremno do Božića", rekao je Vela.

Najsmrdljiviiji i najteži dio sanacije potrajat će još nekoliko mjeseci.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene