Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Vrtovi sunca prebačen u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj Vrtovi sunca, u kojemu su osumnjičena i dvojica dubrovačkih sudaca Pero Miloglav i Ivo Besjedica, prebačen je sa splitskog na zagrebački Županijski sud na kojemu će se osumnjičene saslušati najvjerojatnije krajem listopada, doznaje se danas na tom sud.

Odluku o prebacivanju istrage nedavno je donio Vrhovni sud, prihvativši tako zahtjev v.d. predsjednice Županijskog suda u Splitu Marice Šćepanović koja je to zatražila jer je sudac Miloglav u prijateljskim odnosima s više splitskih sudaca još iz doba kada su zajedno radili na tamošnjem bivšem Vojnom sudu. 

Pročitajte i ovo Željko Horvatović Doznaje Dnevnik Nove TV I Visoki kazneni sud provjerit će moguću odgovornost suca Turudića Novi prosvjedi - 2 niska primanja, visoki troškovi Raste val nezadovoljstva u zemlji, najavljuju se novi prosvjedi: "Olovka u ruci je ove godine najjače oružje svih umirovljenika"

>> Bivši predsjednici dubrovačkih sudova prijavljeni za zlouporabu položaja

>>Skinut imunitet sucima Besjedici i Miloglavu 

Predmet je dodijeljen istražnom sucu Zoranu Luburiću koji je izjavio da će osumnjičene saslušati najvjerojatnije krajem listopada. Riječ je o opsežnom spisu koji trebam dobro proučiti, kazao je sudac koji nakon saslušanja treba odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu.

Istragu je krajem srpnja zatražio USKOK, koji Miloglava, Besjedicu te dubrovačke poduzetnike Peru Vićana, Antoana Kralja i njegova oca Antuna, tereti za zlouporabe u pretvorbi tvrtke Dubrovačko primorje i nezakonitog upisa vlasništva nad zemljištem Vrtovi sunca u Orašcu, vrijednog više od 151 milijun kuna.

Bivši predsjednici dubrovačkog Županijskog i Općinskog suda Miloglav i Besjedica osumnjičeni su za zlouporabu položaja i ovlasti, a ostala trojica za poticanje na tu zlouporabu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene