Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši predsjednici dubrovačkih sudova prijavljeni za zlouporabu položaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednici Županijskog i Općinskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav i Ivo Besjedica kažnjeno su prijavljeni za zlouporabu položaja i ovlasti, doznaje se u Državnom odvjetništvu i USKOK-u.

USKOK je jučer od dubrovačke policije zaprimio kaznenu prijavu protiv više osoba zbog zlouporabe položaja i ovlasti pri prodaji 150 tisuća četvornih metara zemljišta "Dubrovačkog primorja", koje nije ušlo u pretvorbu tog poduzeća, potvrdila je glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin, ne otkrivajući identitet osumnjičenika.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

No iz izvora bliska pravosuđu doznaje se da je riječ o Miloglavu, koji je potkraj siječnja ove godine dao ostavku na mjesto predsjednika Županijskog suda, i Besjedici kojega je nedavno Državno sudbeno vijeće imenovalo za suca Županijskog suda u Dubrovniku. Besjedica je do tada bio čelni čovjek tamošnjeg Općinskog suda.

Glasnogovornica DORH-a rekla je da je kaznena prijava rezultat istrage o aferi "pet zvjezdica" te da će nakon proučavanja prijave USKOK odlučiti o daljnjim koracima.

Nataša Đurović, zamjenica ravnatelja USKOK-a, nije željela iznijeti više pojedinosti iz kaznene prijave, ali je potvrdila da je riječ o zemljištu Vrtova sunca te da se u kaznenoj prijavi osumnjičenici terete da su zlouporabama oštetili državu prodavši njezino zemljište.

Kako se neslužbeno doznaje, posrijedi je slučaj pogodovanja Peri Vićanu, direktoru turističkog poduzeća "Dubrovačkog primorja", poznatu iz afere "Dubrovačka banka", oko pretvorbe toga poduzeća. Suci su, po medijskim napisima, omogućili da Vićan pri pretvorbi "Dubrovačkog primorja" upiše vlasništvo na oko 150.000 četvornih metara vrijedna zemljišta dubrovačkih Vrtova sunca u Orašcu kod Dubrovnika, a da to zemljište nije ušlo u elaborat o pretvorbi i nije plaćeno.

Osim dvojice sudaca policajci su USKOK-u prijavili i Peru Vićana zbog poticanja suca na počinjenje kažnjiva djela, Antoana Kralja zbog zauzimanja kod sudaca da se na zemljište u Orašcu ne stavi zabilježba spora, te njegova oca Antuna Kralja, vlasnika dubrovačke građevne tvrtke "Konel", protiv kojeg je već otvoren kazneni postupak zbog reketarenja hotelijera Gorana Štroka, pišu mediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene