Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj 'reket': Istraga proširena i na sedmu osobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu proširio je na zahtjev općinskoga državnog odvjetnika istragu u predmetu iznude nad poduzetnikom Mićom Valentićem iz Cetingrada na sedmu osobu, M.P. iz Zagreba.

Budući da rješenje još nije pravomoćno, glasnogovornica Laptalo uskratila je medijima puno ime i prezime sedmog okrivljenika, a objavila je da je riječ o hrvatskom državljaninu rođenu 1981. za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je supočinitelj kaznenog djela pokušaja iznude za koju se već provodi istraga protiv šest okrivljenika: Danijela Miočića, Elvisa Lučića, Nikole Valentića, Damira Zelića, Marka Grzunova i Genca Dake.

Pročitajte i ovo Ilustracija U prisutnosti djeteta Muškarac priveden u Rovinju: Udarao po vratima i žrtvu ozlijedio elektrošokerom Slika nije dostupna Iznuđivao 14-godišnjaka pa ga istukao

Rješenjem istražne sutkinje Jasminke Jerinić-Mušnjak odbijen je prijedlog općinskoga državnog odvjetnika da se M.P.-u odredi pritvor.

O prijedlogu obrane prvookrivljenika Danijela Miočića, donedavna vozača ministra Božidara Kalmete, da mu se ukine pritvor, istražna sutkinja nije odlučivala, "jer okrivljenik i njegov branitelj mogu predložiti ukidanje pritvora tek kad se preda optužnica ili optužni prijedlog (članak 107.a Zakona o kaznenom postupku )", precizirala je Laptalo.

Četvorica muškaraca iz Zadra i trojica iz Zagreba okrivljeni su za pokušaj iznude 460.000 kuna od poduzetnika Valentića da bi on dobio posao gradnje cesta vrijedan 4,600.000 kuna.

Svote je jučer na saslušanju u istrazi iznio sam Mićo Valentić. U zahtjevu za pokretanjem istrage pisalo je da su "tražili isplatu znatne novčane svote za navodne usluge kojima je oštećeniku osiguran poduzetnički posao".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene