Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Pivovara: Suspendirana dva djelatnika hrvatskih voda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog otkrivenih nepravilnosti u radu i propusta u radu Hrvatskih voda u Karlovcu, suspendirane su dvije osobe. Riječ je o voditelju ispostave Hrvatskih voda i laborant, što je i potvrdilo Ministarstvo poljoprivrede koje je danas završilo sa nadzorom nad radom svih nadležnih službi u slučaju pivovare te će dokumentaciju dostaviti Državnom odvjetništvu.

Iako je istragom utvrđeno da su otpadne tvari koje je pivovara ispuštala višestruko prelazile dopuštene vrijednosti, pivovara nije izgubila vodopravni dozvolu ni nalog.  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sporna privatizacija Sindikalci i Crkva zajednički o privatizaciji Hrvatskih voda Slika nije dostupna I javnost pozvana da kaže svoje mišljenje Biskupi protiv Vlade: Nećemo skupu vodu

Potpuna dokumentacija bit će dostavljena Državnom odvjetništvu. 

Rasvjetljavanje slučaja Pivovara nastavljeno je i na karlovačkom Županijskom sudu saslušanjem osmorice radnika iz strojarnice u kojoj se izvodila fermentacija.

Ministarstvo poljoprivrede navodi da su osim nedavne suspenzije državnoga vodnog inspektora Milivoja Radočaja te oduzimanja licencije laboratoriju za otpadne vode županijskog Zavoda za javno zdravstvo u Karlovcu upotpunili i nadzor nad radom Hrvatskih voda.

U ispostavi Hrvatskih voda u Karlovcu suspendirane su dvije odgovorne osobe za izdavanje vodopravnih akata. Njihov propust sastoji se u tome što nisu, po članku 125. Zakona o vodama, ukinuli vodopravne dozvole i dozvolbene naloge, koji nisu bili u skladu s dopuštenim graničnim vrijednostima ispuštanja otpadnih voda.

Ministarstvo ponovno napominje da istraga rada služba nije vezana uz smrt Zdravka Martinovića te da navedene osobe nisu ni na koji način odgovorne za njegovu smrt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene