Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Maestro: Protiv Gotovca stegovni postupak zbog intervjua

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Ivan Gotovca, jednog od trojice bivših potpredsjednika HFP-a osumnjičenih za korupciju u slučaju Maestro predloženo je pokretanje stegovnog postupka jer je bez odobrenja nadležnih tijela dao intervju, doznaje se danas od ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Ivana Damjanovića.

- Upravitelj zagrebačkog zatvora predložiti će istražnom sucu pokretanje stegovnog postupka, izjavio je Damjanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne poštuju se hrvatski zakoni Večernjakovci premijerki: Neki su honorarci i po 16 godina Slika nije dostupna Inspekcija ne radi svoj posao SDP traži dolazak Popijača u Sabor zbog 'Večernjaka'

Kazao je i da je utvrđeno da Gotovac nije osobno kontaktirao
predstavnike medija, već je sporna komunikacija s novinarom Večernjeg lista ostvarena posredovanjem majke i supruge, koja je ujedno i njegova odvjetnica.

Damjanović je objasnio da prema Pravilniku o kućnom redu u zatvorima za izvršavanje pritvora upravitelj zatvora za takve povrede predlaže stegovni postupak, a istražni sudac odlučuje o pokretanju postupka i eventualnoj kazni.

Prema tom Pravilniku, svako pismo koje pritvorenik prima ili šalje uprava zatvora mora dostaviti istražnom sucu. No, to se u slučaju Gotovčevog intervjua nije dogodilo.

Na zagrebačkom Županijskom sudu potvrdili su da istražni sudac Boris Ivančić, koji već dulje od pola godine vodi istragu protiv osumnjičenih u slučaju Maestro, nije odobrio intervju niti je Gotovac tražio dozvolu za javni istup.

On je jedan od desetero osumnjičenih za korupciju, a USKOK ga tereti da je primio peku i obećanje ljetovanja na privatnoj jahti te dobio plaćeno putovanje u Monte Carlo od suosumnjičenog poduzetnika iz BiH Svjetlana Stanića kao nagradu za odavanje tajnih podataka o uvjetima prodaja Dalmacijavina i poduzeća
Laurus u stečaju u čijem je vlasništvu splitski hotel Bellevue.

Iz zatvora, u kojemu je dulje od šest mjeseci, Gotovac je kazao da se na javni istup odlučio jer je uvjeren da se postupak protiv njega vodi nezakonito i jer ga se u javnosti neopravdano i kontinuirano blati te prikazuje kao visokokorumpirana osoba, bez ikakve mogućnosti obrane. Odbacio je sve optužbe i ustvrdio da nikada nije tražio niti primio ikakav mito.

Istraga o korupciji u HFP-u nastavlja se 8. siječnja saslušanjem
novih svjedoka, a riječ je, inače, o istrazi koju je sudac Ivančić
proglasio tajnom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene